Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

ΕΠΙΣΗΜΟ! Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΑΧΘΕΙ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ
ΜΠΛΕΞΙΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ…
Ο απεσταλμένος της Συρίας στα Ηνωμένα Έθνη ζήτησε επίσημα την τιμωρία της τουρκικής κυβέρνησης για τον ερχομό των τρομοκρατών του ISIS στο Ιράκ και τη Συρία, και την υποστήριξη της στις αποτρόπαιες πράξεις τους. Ο λόγος για τον Μπασάρ αλ-Ιμπραήμ Αλ-Τζαφαρί, ο οποίος δημοσιοποίησε αυτό το αίτημα σε μια συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Κατηγόρησε την Τουρκία ότι είναι άμεσα εμπλεκόμενη σε λεηλασίες σε εργοστάσια της Συρίας, καθώς και στο εμπόριο πετρελαίου και κλοπής έργων τέχνης.
Ο Ιμπραήμ Αλ-Τζαφαρί πρόσθεσε ότι όλες αυτές οι πράξεις πραγματοποιούνται μέσω των τουρκικών συμμοριών που προστατεύονται και ελέγχονται από το γιο του Τούρκου προέδρου. Ο Σύριος απεσταλμένος σημείωσε ότι η Άγκυρα παίρνει το πετρέλαιο και τα κλεμμένα αρχαία από τους τρομοκράτες για να τους δώσει σε αντάλλαγμα χρήματα και όπλα.
Ο Τζααφάρι εξέφρασε επίσης τη βαθιά του ανησυχία για την αποτυχία της διεθνούς κοινότητας να σταματήσει την υποστήριξη της Τουρκίας προς τις τρομοκρατικές ομάδες όπως η Daesh.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου