Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Κλιμάκωση : Η Ρωσία αναπτύσει το Καταδρομικό «Moskva» με Α/Α & Κ/Β ανοικτά των ακτών Λαττάκια!




Η Μόσχα αποφάσισε να αναστείλει την στρατιωτική συνεργασία με την Άγκυρα μετά την κατάρριψη ενός ρωσικού βομβαρδιστικού απο Τουρκικά μαχητικά όπως αξιωματούχοι του Ρωσικού Γενικού Επιτελείου, δήλωσαν το βράδυ της Τρίτης.
Περαιτέρω μέτρα για να ενισχύσουν τη Ρωσική ασφάλεια στην αεροπορική βάση της  Συρία θα  ληφθούν άμεσα!
Τρία πρώτα μέτρα  όπως ανακοινώθηκε από την ηγεσία του στρατού:
  1. Κάθε μια επιχείρηση  θα  πραγματοποιείται μόνο με την προστασία απο  μαχητικά αεροσκάφη
  2. Αεράμυνα να ενισχυθούν τα μέτρα με την ανάπτυξη της ναυαρχίδας του Καταδρομικού  Moskva  με Αντιαεροπορικά και  κατευθυνόμενα βλήματα ανοικτά των ακτών Λατάκια  με στόχο να καταστρέψουν κάθε στόχο που μπορεί να δημιουργήσει κίνδυνο για τα μαχητικά αεροσκάφη και τα Ρωσικά πληρώματα!
  3. Αναστολή όλων των Στρατιωτικών Συνεργασιών  με την Τουρκία!
  4. Την προγραμματισμένη για αύριο επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη αποφάσισε να ακυρώσει ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, μετά την κατάρριψη του ρωσικού Su-24 από τουρκικό F16 με το πρόσχημα της παραβίασης του εναερίου χώρου της Τουρκίας.«Ο πρόεδρος ήταν σαφής: Η σημερινή κίνηση της Άγκυρας θα επηρεάσει τις ρωσοτουρκικές σχέσεις. Λάβαμε την απόφαση να ακυρώσουμε τη συμμετοχή μας στην αυριανή συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη, σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Δημοκρατίας της Τουρκίας. Η συνάντηση είχε προγραμματιστεί στο πλαίσιο του λεγόμενου κοινού συμβουλίου στρατηγικού σχεδιασμού», δήλωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ στους δημοσιογράφους.
    Τουριστική οδηγία για αποφυγή της Τουρκίας
    Στη συνέχεια ο κορυφαίος ρώσος διπλωμάτης συνέστησε στους Ρώσους τουρίστες να αποφύγουν τα ταξίδια στην Τουρκία, κατατάσσοντάς την στις επικίνδυνες περιοχές, καθώς η απειλή τρομοκρατικών επιθέσεων σήμερα είναι τόσο υψηλή όσο και στην Αίγυπτο.
    Την ίδια στιγμή και σύμφωνα με την Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων της Ρωσίας, ένα από τα μεγάλα ρωσικά ταξιδιωτικά πρακτορεία, το Natalie Tours, ανακοίνωσε ήδη την αναστολή των πωλήσεων “τουριστικών πακέτων” στην Τουρκία για λόγους ασφαλείας,.
    Ένας άλλος ταξιδιωτικός πράκτορας, το Tez Tour επίσης συνιστά τους πελάτες του να επιλέγουν άλλους προορισμούς για διακοπές και αναψυχή.
    Ο επικεφαλής της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τουρισμού (Rostourism), Όλεγκ Σαφόνοφ από την πλευρά του συνιστά να σταματήσει η πώληση τουριστικών πακέτων (άμεσων και μέσω τρίτων χωρών) στην Τουρκία. Σύμφωνα με τη Rostourism, σήμερα στη χώρα βρίσκονται περίπου 10.000 Ρώσοι τουρίστες.

veteranos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου