Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Έρχεται πόλεμος;

arma
Πολλοί λαμβάνουν ως κακό οιωνό, την αποστολή ενός Έλληνα αντιπροσώπου στη συνάντηση των κρατών-μελών της Σύμβασης της Χάγης του 1954, ειδικά μετά τα πρόσφατα γεγονότα στο Παρίσι.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με απόφαση που βγήκε πρόσφατα στο φως της δημοσιότητας, αποφασίστηκε η αποστολή της αρχαιολόγου Ι.Δ.Α.Χ. του ΥΠ.ΠΟ.Α.,  Ελένης Σφακιανάκη, στο Παρίσι, ώστε να παρευρεθεί στη συνάντηση των κρατών-μελών της Σύμβασης της Χάγης του 1954.
Η συνάντηση πρόκειται να λάβει χώρα στο Παρίσι της Γαλλίας, από τις 8 έως τις 11 Δεκεμβρίου 2015, με θέμα την "προστασία των πολιτιστικών αγαθών σε περίπτωση ένοπλης σύρραξης".
Το γεγονός που προκαλεί ερωτήματα δεν είναι τόσο η ελληνική αποστολή, όσο η χρονική συγκυρία, καθώς η συνάντηση προγραμματίστηκε λίγο μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι, με το σύνολο της δύσης να έχει αρχίσει ήδη τις προετοιμασίες για μια πολεμική σύρραξη με το Ισλαμικό Κράτος.
Στην συνέχεια ακολουθεί η επίμαχη απόφαση: 
«Εγκρίνουμε τη μετάβαση και παραμονή στο Παρίσι της κας Ελένης Σφακιανάκη, αρχαιολόγου Ι.Δ.Α.Χ. του ΥΠ.ΠΟ.Α., που υπηρετεί στη Διεύθυνση Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, από 8-12-2015 έως 12-12-2015, προκειμένου, ως εκπρόσωπος του ΥΠ.ΠΟ.Α., να συμμετάσχει: α) στις 8 Δεκεμβρίου, στην 11η συνάντηση των κρατών-μελών της Σύμβασης της Χάγης του 1954, για την προστασία των πολιτιστικών αγαθών σε περίπτωση ένοπλης σύρραξης, β) στις 8 και 9 Δεκεμβρίου, στην 6η Συνάντηση των κρατών-μελών στο Β΄Πρωτόκολλο της Σύμβασης της Χάγης και γ) στις 10 και 11 Δεκεμβρίου, στη 10η Διακυβερνητική Επιτροπή για την προστασία των πολιτιστικών αγαθών σε περίπτωση ένοπλης σύρραξης».




voice news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου