Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ… Η ΑΓΚΥΡΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ


ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ – Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΘΕΛΕΙ …ΤΣΙΠΡΑ!
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΣΤΙΑ
Και όμως, αυτή ακριβώς είναι η εικόνα της Ελλάδος του σήμερα! Στους 153 βουλευτές, που απαρτίζουν την (ΗΔΗ αρκετά ασταθή…) συγκυβέρνηση Αλέξη και Πάνου, συμπεριλαμβάνονται και οι (για πρώτη φορά) 3 μουσουλμάνοι (ευρέως γνωστών και εντόνως …τουρκο-λαγνικών θέσεων!) οι οποίοι, θέλουμε, δεν θέλουμε, τήν ΚΡΑΤΑΝΕ «ΓΕΡΑ» και είναι απολύτως του …χεριού τους!
Όποτε θέλουν, ή άν προτιμάτε, όποτε τους τηλεφωνήσει ο κάθε καρντάσης Δαυΐδογλου (ή τέλος πάντων Νταβούτογλου…) Ρ Ι Χ Ν Ο Υ Ν, ή επί το ακριβέστερον, «ΓΚΡΕΜΟΤΣΑΚΙΖΟΥΝ», την ελληνική κυβέρνηση, άρα έτσι οδηγούμεθα ΤΑΧΙΣΤΑ και σε αναζήτηση, για …»ολοκαίνουργια οικουμενικά σχήματα»…
Πάει περίπατο το βέτο της Λευκωσίας. Ανοίγουν τα κεφάλαια χωρίς να δηλώσει η Τουρκία ότι αποδέχεται ή, έστω, συναινεί να συζητήσει τις αντιρρήσεις της Κύπρου και ότι δεσμεύεται να γίνουν κάποιες δεκτές. Πέρασε πάλι του «Αττίλα». Χαμένη πάλι η Κύπρος, με άλλη μία ελληνική υποχώρηση. Και, βεβαίως, κάθε άλλο παρά ως όρο που έθεσε μπορεί να επικαλεστεί ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας το ότι είπε πως πρέπει «να ανοίξουν τα κεφάλαια όχι για να κλείσουν άμεσα αλλά για να συζητηθούν οι όροι…». Την Τουρκία την ενδιαφέρει το άνοιγμα, γιατί αμέσως μετά ανάβει το πράσινο φως για την ενταξιακή της πρόοδο. Και οι συζητήσεις για τους όρους θα τραβούν σε μάκρος, τακτική που η Κύπρος τη ζει 41 χρόνια τώρα. Και όταν κάποιος θα διαμαρτύρεται ότι δεν προχωρούν οι συζητήσεις, τις ευθύνες θα τις φορτώνει στη Λευκωσία… Με το δίκιο τους αντέδρασαν στην Κύπρο για αυτήν την προσφορά της Αθήνας στη Άγκυρα, και μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, υπήρξε μεγάλη δυσαρέσκεια της κυπριακής κυβέρνησης. Χρειάσθηκε να παρέμβει το Μαξίμου στη Λευκωσία για να διαψεύσει τις… φήμες αυτές. Μόνο που η δήλωση του εκπροσώπου της κυπριακής κυβέρνησης Ν. Χριστοδουλίδη είναι σε εντελώς άλλο μήκος κύματος από τη θέση του πρωθυπουργού:
«Αν υπάρχει θέληση (από πλευράς Τουρκίας), μπορούν να προχωρήσουν αυτά τα κεφάλαια, ή τα όποια κεφάλαια. Είναι αυτό που λέμε και εμείς ότι στην Τουρκία εναπόκειται αν υπάρχει θέληση να προχωρήσουν τα κεφάλαια αυτά».
Αυτή, όμως, η θέληση δεν εκφράσθηκε από τον τούρκο πρωθυπουργό, που άκουγε τον έλληνα ομόλογό του. Και αυτό, κύριε Τσίπρα, προεξοφλεί τη στάση της Άγκυρας μετά το δώρο που της κάνατε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου