Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Καταγγελίες Πανούση: Για παραβίαση απορρήτου μιλά τώρα η κυβέρνηση


paraskevopoulos_toskas
Για άρση του απορρήτου κατηγορεί τον Γιάννη Πανούση η κυβέρνηση όπως προκύπτει από τις δηλώσεις των δύο υπουργών που είχαν σήμερα συνάντηση με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Τόσο ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Τόσκας απέφυγαν, πάντως, να χρησιμοποιήσουν τη λέξη «μήνυση» σε μια προφανή προσπάθεια να μεταθέσουν την ευθύνη για την εξέλιξη αυτή στην εισαγγελία του ανωτάτου δικαστηρίου.
Η συνάντηση των δύο υπουργών με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, κράτησε κάτι λιγότερο από μια ώρα με τον Νίκο Παρασκευόπουλο κατά την έξοδό του από τον Άρειο Πάγο να δηλώνει ότι «αναφέραμε προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ένα φαινόμενο ιδιαίτερα προβληματικό της δημοσιοποίησης εγγράφων που εμφανίζονται ως απόρρητα και της αναπαραγωγής και ότι ενδεχομένως να έχει και ποινικό ενδιαφέρον».
«Τα θέσαμε αυτά στην κρίση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου και έχουμε εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη» συμπλήρωσε ο κ. Παρασκευόπουλος.
«Πέρα από τα νομικά θέματα, πιστεύουμε ότι η εισαγγελεία του Αρείου Πάγου θα διερευνήσει την πιθανή, πραγματική ή όποια διαρροή διαβαθμισμένων πληροφοριών που δημιουργεί τεράστια θέματα εθνικής ασφάλειας και με αυτά τα θέματα δεν πρέπει να παίζει κανείς» δήλωσε από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Τόσκας.
Οι δύο υπουργοί πέρασαν την πόρτα του Αρείου Πάγου στις 12:30 χωρίς να κάνουν δηλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου