Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

ΒΟΜΒΑ Υπουργείου Οικονομικών ΗΠΑ: Να τα μαζεύουμε…

roberts

Ο πρώην υφυπουργός οικονομικών των ΗΠΑ και γνωστός αναλυτής Paul Craig Roberts προέβη σε μια σειρά δηλώσεων που κατακεραυνώνουν την κυβέρνηση των ΗΠΑ ενώ ταυτόχρονα αποτυπώνουν την πραγματική εικόνα για το θέμα της Συρίας αλλά και της Μέσης Ανατολής.
“Ο κόσμος έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί ότι από τις 28 Σεπτεμβρίου έχει αλλάξει ριζικά η κατάσταση στη διαχείριση των παγκοσμίων υποθέσεων”. Με αυτή τη φράση ο πρώην υφυπουργός οικονομικών έθεσε τον τόνο της ομιλίας του. Η 28η Σεπτεμβρίου ήταν η ημέρα που ο Βλαντιμιρ Πουτιν κατακεραύνωσε τις ΗΠΑ και την πολιτική τους στα θέματα της Μέσης Ανατολής κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στον ΟΗΕ.
Ο Roberts αποδίδει τα εύσημα στη Ρωσία και τον πρόεδρο της Βλαντιμίρ Πούτιν τόσο για την ανάμειξη τους στο θέμα όσο και για την άμεση κατάληψη της απόλυτης θέσεως ισχύος, μιας θέσης την οποία κατείχαν οι ΗΠΑ πριν από την ανάμειξη της Ρωσίας. Συγκεκριμένα είπε πως «Ο Πούτιν χωρίς φραστικές απειλές αλλάζει ριζικά την ισορροπία δυνάμεων, και ο κόσμος το γνωρίζει. Η Ουάσιγκτον έπεσε θύμα της ανικανότητας της».
Εν συνεχεία προέτρεψε την κυβέρνηση των ΗΠΑ να αποσύρει τα στρατεύματα της και να συνεργαστεί με τη Ρωσία για την επίλυση του Συριακού




voice news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου