Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

S-400 Triumf, το κορυφαίο ρωσικό αντιαεροπορικό απειλεί! (βίντεο)


s-400
Το S-400 Triumf, ένα κορυφαίο αντιαεροπορικό οπλικό σύστημα που παράγεται στη Ρωσία, δεν έχει όμοιο σε όλον τον κόσμο από την άποψη των ικανοτήτων μάχης και άμυνας, δήλωσε ο εμπειρογνώμονας Konstantin Sivkov στο Radio Sputnik.
Πάρτε το αμερικανικής κατασκευής Terminal High Altitude Area Defense, για παράδειγμα. «Το THAAD έχει μικρότερη εμβέλεια και είναι ανίκανο να χτυπήσει στόχους πέρα από τον ορίζοντα. Επιπλέον, είναι καθαρά ένα σύστημα αντι-βαλλιστικών πυραύλων σχεδιασμένο για να καταρρίψει βαλλιστικούς πυραύλους», πρόσθεσε.
Το S-400, που αναπτύχθηκε ως απάντηση στην Πρωτοβουλία Αμυντικής Στρατηγικής του Προέδρου Reagan (SDI), επίσης γνωστή ως Star Wars, έχει πολλά περισσότερα να προσφέρει.
Πρώτο μοναδικό χαρακτηριστικό του Triumf είναι η μεγάλη εμβέλεια.
«Το S-400 είναι σε θέση να χτυπήσει στόχους σε ύψος έως και 300 χιλιόμετρα (186 μίλια). Δεύτερο χαρακτηριστικό είναι η ικανότητα… πυροβολώ και ξεχνώ. Οι πύραυλοί του είναι εφοδιασμένοι με αυτοκατευθυνόμενη συσκευή η οποία μπορεί να κλειδώσει ένα στόχο και να τον καταστρέψει. Σε αντίθεση με τα συστήματα των ΗΠΑ, το S-400 δεν χρειάζεται να παρακολουθεί το στόχο», εξήγησε Sivkov.
Επιπλέον, το S-400 είναι το μόνο πυραυλικό σύμπλεγμα στον κόσμο, ικανό να χτυπήσει στόχους που βρίσκονται πέρα από τον ορίζοντα, σημείωσε ο εμπειρογνώμονας. Το σύστημα προστατεύεται επίσης από συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου.
s-400_girl
Όπως ήταν αναμενόμενο, το S-400 Triumf έχει προκαλέσει σάλο. Μέχρι στιγμής, μόνο η Κίνα υπέγραψε σύμβαση για τις παραδόσεις του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας αιχμής, αλλά πολλοί είναι πιθανό να ακολουθήσουν.
Η Σαουδική Αραβία λέγεται ότι ενδιαφέρεται για την αγορά των S-400, ενώ μια εξοπλιστική συμφωνία $ 10 δις με την Ινδία, αναμένεται να υπογραφεί κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Πρωθυπουργού Narendra Modi στη Μόσχα το Δεκέμβριο.
grafima_s-400

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου