Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Έκτακτο για 100 δόσεις! Διαρροή Μαξίμου

maximou
Διαρροές από το εσωτερικό του Μαξίμου, φέρνουν στο φως της δημοσιότητας κυβερνητικές πηγές, δίνοντας μια πληρέστερη εικόνα για το μέλλον της πρώτης κατοικίας.
Πιο αναλυτικά, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως βρίσκεται ακόμα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το θέμα των κόκκινων δανείων, το οποίο πρόκειται να συζητηθεί μέσα στην εβδομάδα, με την νομοθέτηση των τελικών αποφάσεων να αναμένονται μετά το πέρας του EuroWorking group.
Αξίζει να σημειωθεί, η αισιοδοξία που υπάρχει από τη ελληνική πλευρά για το μέλλον της διαπραγμάτευσης για την πρώτη κατοικία, καθώς όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά: «για την πρώτη κατοικία η διαπραγμάτευση έχει φτάσει πολύ κοντά στην πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης» τόσο ως προς τα εισοδηματικά κριτήρια όσο και προς την αντικειμενική αξία.
Όσον αφορά τα κόκκινα δάνεια και την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, φαίνεται πως βρίσκεται ακόμα υπό συζήτηση το χρονικό περιθώριο μέσα στο οποίο θα θεωρείται μια κατοικία "ασφαλής".
Τέλος, καθίσταται σαφές πως «δεν πρόκειται να υπάρξει ξήλωμα των 100 δόσεων», καθώς ΕΕ και κυβέρνηση δεν έχουν παρά να εξετάσουν ορισμένες τεχνικές λεπτομέρειες, πριν από την οριστικοποίηση της ρύθμισης.






voice news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου