Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

ΜΗΝΥΜΑ ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ… ΓΚΡΕΜΙΖΕΙ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ…


ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
Μήνυμα Καμμένου με την καταψήφιση νομοσχεδίων
Μη με θεωρείτε δεδομένο!
Το αντάρτικο των Ανεξάρτητων Ελλήνων -το πρώτο μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου- οδήγησε στην απόσυρση του μέτρου για τον φόρο στις μικρές ζυθοποιίες και προσμετρήθηκε ως το πρώτο ρήγμα στον κυβερνητικό συνασπισμό.
Η επίσημη θέση του κόμματος του Π. Καμμένου ήταν ότι με την κατάργηση του μειωμένου συντελεστή του ειδικού φόρου κατανάλωσης για τις μικρές ζυθοποιίες (ετήσια παραγωγή μέχρι 200.000 εκατόλιτρα) πλήττονται οι ελληνικές εταιρείες, ενώ αντίθετα ενισχύεται το ολιγοπώλιο των ξένων εταιρειών. Η αντίδραση των ΑΝΕΛ στο συγκεκριμένο ζήτημα προκάλεσε ερωτηματικά και απορίες, δεδομένου ότι το κόμμα έχει ψηφίσει ακόμη πιο επαχθή μέτρα που αφορούν το σύνολο σχεδόν της ελληνικής κοινωνίας.
Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, ο Πάνος Καμμένος επέλεξε να διαφοροποιηθεί θέλοντας με τον τρόπο αυτό να υποδηλώσει προς την πλευρά κυρίως του Μεγάρου Μαξίμου ότι δεν είναι δεδομένος και ότι σε όποια θέματα διαφωνεί θα το καθιστά σαφές, ενώ τόνισε πως αν πρόκειται για νομοσχέδια και μέτρα που φτάνουν στη Βουλή, θα τα καταψηφίζει. Στο πλαίσιο αυτό, προφανώς, οι ΑΝΕΛ καταψήφισαν την τροπολογία για το Μέγαρο Μουσικής, που εγκρίθηκε με ψήφους των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ενώ ο ίδιος ο κ. Καμμένος αποδοκίμασε με έντονο τρόπο τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Ν. Φίλη για τη Γενοκτονία των Ποντίων. Πάντως, ο κ. Καμμένος, στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες του, υπογραμμίζει ότι δεν πρόκειται να κάνει οτιδήποτε που θα θέσει σε κίνδυνο τη σταθερότητα και τη συνοχή της κυβέρνησης.
Στο μεταξύ, ορισμένοι συνδέουν το αντάρτικο των ΑΝΕΛ και με την υπόθεση της Heineken (θυγατρικής πολυεθνικής) που ελέγχεται για σωρεία παραβάσεων, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να της έχουν επιβληθεί οι προβλεπόμενες κυρώσεις. Η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν έχει καθαρογράψει τη σχετική απόφαση ούτως ώστε στη συνέχεια να επιβληθούν μεγάλα χρηματικά πρόστιμα στην εν λόγω εταιρεία. Τα μέλη της δέχονται σκληρή κριτική ιδιαιτέρως από την πλευρά των ΑΝΕΛ, που αφήνουν υπονοούμενα για σκόπιμη καθυστέρηση, δεδομένου ότι η απόφαση ελήφθη τον Φεβρουάριο του 2014, αλλά είκοσι μήνες μετά δεν έχει καθαρογραφεί. Μάλιστα ο Τ. Κουΐκ έχει στείλει σχετική επιστολή προς τους υπουργούς Δ. Παπαγγελόπουλο, αρμόδιο για θέματα διαφθοράς, και Ανάπτυξης Γ. Σταθάκη. Από την πλευρά τους τα μέλη της Επιτροπής Ανταγωνισμού αποδίδουν την καθυστέρηση στην έλλειψη του αναγκαίου προσωπικού και διαβεβαιώνουν ότι η απόφαση θα έχει καθαρογραφεί μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.
Υποστηρίζουν ακόμη ότι ο θόρυβος που έχει δημιουργηθεί έχει ως στόχο να διευκολύνει τα σχέδια της κυβέρνησης να προχωρήσει στην αντικατάσταση όλων των μελών της Επιτροπής και να τοποθετήσει πρόσωπα της δικής της επιλογής και πολιτικής κατεύθυνσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου