Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

ΒΟΜΒΑ: Οι εφοπλιστές παρατάμε την Ελλάδα

tanker

Σε αναζήτηση νέων βάσεων, με ευνοϊκότερα φορολογικά συστήματα, φέρονται να είναι αρκετοί Έλληνες εφοπλιστές καθώς τα νέα μέτρα που θέλουν να περάσουν οι δανειστές δεν τους αφήνουν πολλές επιλογές. Συγκεκριμένα, η φυγή των ξένων τραπεζών με ισχυρή παρουσία στο τομέα της ναυτιλιακής χρηματοδότησης, τα capital controls και η κατάργηση της ειδικής φορολογικής μεταχείρισης του ναυτιλιακού κλάδου που προβλέπεται στο τρίτο μνημόνιο προκαλεί «πονοκέφαλο» στη κυβέρνηση και στην Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, που βλέπουν το κίνδυνο η Ελλάδα να χάσει έναν από τους πιο σημαντικούς πυλώνες της οικονομίας της.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Realnews», τα διεθνή κέντρα εδώ και χρόνια προσπαθούν να προσελκύσουν τους Έλληνες εφοπλιστές, πολλοί εκ των οποίων ανήκουν στην παγκόσμια ελίτ του κλάδου. Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Κύπρος είναι οι δυο πιο συμφέροντες προορισμοί, αφού προσφέρουν και άλλα προνόμια πέραν των καλύτερων φορολογικών συνθηκών. 
Κύπριος αξιωματούχος δήλωσε στο Wall Street Journal πως ήδη έχουν κάνει αίτηση στην Κύπρο αρκετές εταιρείες για μεταφορά, αρκετές εκ των οποίων ανήκουν σε επιφανείς εφοπλιστές.





voice news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου