Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Έκτακτο: Πόλεμος Κίνας - ΗΠΑ! Κοντά ο Παγκόσμιος Πόλεμος;

kina hpa
Φωτιά βάζουν οι νέες δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Άμυνας, Άστον Κάρτερ, διαμηνύοντας ότι οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ θα συνεχίσουν να διεξάγουν επιχειρήσεις ελεύθερης ναυσιπλοΐας στην Νότια Σινική Θάλασσα, θέμα το οποίο αποτελεί "αγκάθι" στις διπλωματικές σχέσεις ΗΠΑ - Κίνας. “Τις πραγματοποιήσαμε (σ.σ. τις επιχειρήσεις) στο παρελθόν, σε κάθε μεριά του κόσμου. Και θα τις πραγματοποιήσουμε ξανά”, δήλωσε ο Κάρτερ.
Χθες, ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ δήλωσε από την Σιγκαπούρη πως οι εδαφικές διενέξεις στη Νότια Σινική Θάλασσα θα πρέπει να επιλυθούν με ειρηνικό τρόπο αλλά η κινεζική κυβέρνηση, τόνισε, έχει την υποχρέωση να προστατέψει την εδαφική κυριαρχία της χώρας και τα θαλάσσια δικαιώματα της.
“Ο τρόπος με τον οποίο θα συμπεριφερθεί η Κίνα θα είναι η πραγματική δοκιμή στη δέσμευση της για ειρήνη και ασφάλεια”, σημείωσε ο Κάρτερ. “Για αυτό το λόγο τα κράτη στην περιοχή παρακολουθούν τις ενέργειες της Κίνας στον θαλάσσιο τομέα και στον κυβερνοχώρο”, επισήμανε, ενώ υπογράμμισε πως: “η Κίνα διεκδικεί περισσότερα εδάφη από όσα έχει διεκδικήσει οποιαδήποτε χώρα σε ολόκληρη την ιστορία της περιοχής”.




voice news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου