Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Εγκληματούν. Αυξάνονται οι τιμές των τροφίμων στην Ελλάδα ενώ στην Ευρώπη πέφτουν.

souper

Προκαλούν αγανάκτηση τα τελευταία στοιχεία της Eurostat, αναφορικά με την αύξηση στις τιμές των τροφίμων στην Ελλάδα.
Τα στοιχεία είναι τρομακτικά. Για παράδειγμα μόνον τον Αύγουστο σε σύγκριση με τον Ιούλιο οι τιμές σε όλα τα τρόφιμα αυξήθηκαν κατά μέσο όρο 2,9%, η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση μεταξύ των «28» της Ευρωπαικής Ένωσης. Το δε παράξενο είναι πως οι ανατιμήσεις αυτές δεν έγιναν στα προιόντα που μπήκαν στο καθεστώς αυξημένου ΦΠΑ αλλά έγιναν σε προϊόντα τα οποία παρέμειναν στον συντελεστή ΦΠΑ 13%. 
Το ψωμί αυξήθηκε σε ετήσια βάση 3,2%, η μεγαλύτερη αύξηση μεταξύ των «28» της Ε.Ε. , όπως επίσης και η τιμή του κρέατος. Ακόμη, στην κατηγορία των ελαίων είχαμε μία ετήσια αύξηση κατά 9,9% και αν θέλουμε να πάμε σε φρούτα και λαχανικά που η πατρίδα μας διαθέτει πλουσιοπάροχα λόγω κλίματος εκεί η αύξηση ήταν της τάξης του 17,2%, 
Ακολουθούν Γάλα και ζυμαρικά που επίσης πήραν την ανηφόρα την ίδια στιγμή που σε ολόκληρη την Ευρώπη οι τιμές πέφτουν κυρίως στα ζυμαρικά λόγω πτώσης της τιμής του σιταριού. Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει πως σε μια χώρα που την μαστίζει η οικονομική κρίση, που τα νοικοκυριά δεν έχουν χρήματα για να ζήσουν είναι εγκληματικό να αυξάνεις τις τιμές των προιόντων. Υπάρχουν οικογένειες που προσπαθούν να ζήσουν με 360 ευρώ το μήνα και αυξάνονται οι τιμές στα τρόφιμα την ίδια στιγμή που οι υπόλοιποι ευρωπαίοι απολαμβάνουν τα ίδια αγαθά με μισθούς δεκαπλάσιους. Κάποιοι εγκληματούν και κάποιοι στην Κυβέρνηση έχουν τα μάτια ερμητικά κλειστά.




voice news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου