Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Κουτσούμπας: Το μνημόνιο αποτελεί τη βάση για μια κυβέρνηση συνασπισμού

koutsoumpas

Την ύπαρξη αντικειμενικού υπόβαθρου για την κυβέρνηση συνασπισμού, είτε μεγάλου, μεταξύ ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, είτε, αν αυτό δεν είναι τόσο ώριμο με μικρότερο, επισήμανε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας σε σημερινή του συνέντευξη στην ΕΡΤ. Πρόσθεσε, ότι η αντικειμενική βάση για την οποία μιλά, αλλά και το περιεχόμενο των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης θα είναι το μνημόνιο και τα προαπαιτούμενα που ψηφίστηκαν στις 14 Αυγούστου και η προώθηση των προηγούμενων δύο μνημονίων και των πεντακοσίων αντιλαϊκών εφαρμοστικών νόμων.
Ανέφερε, ότι η λύση για τον λαό είναι η συνειδητοποίηση εκ μέρους του ότι η αιτία των δεινών του είναι το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα, με το ΚΚΕ να τονίζει πως ο εναλλακτικός δρόμος μπορεί να ανοίξει με ένα πολύ ισχυρό ΚΚΕ και λαό οργανωμένο και αποφασισμένο να έρθει ο ίδιος στην εξουσία, την οποία θα ελέγχει ο ίδιος, κοινωνικοποιώντας την ιδιοκτησία του παραγόμενου πλούτου.
"Μπορεί να κάνεις συμφωνίες και ισότιμες ανταλλαγές με όλες τις χώρες του κόσμου της Ευρώπης, της Ασίας, της Αφρικής και με τους Ρώσους, τους Κινέζους, τους Αμερικάνους, με τους Γερμανούς και με τους Ισπανούς. Ήδη υπάρχουνε αυτές οι δυνατότητες", πρόσθεσε, απαντώντας στα περί "μοναχικότητας" αυτού του δρόμου. Ερωτηθείς αν το ΚΚΕ μπορεί να δώσει στον κόσμο ελπίδα, είπε: "μα, η μόνη ελπίδα είναι η πρόταση του ΚΚΕ. Την "πρώτη φορά αριστερά" για παράδειγμα, τη δοκίμασε ήδη, εφτά μήνες. Οι υποσχέσεις, ή τα προεκλογικά που λέει ο κ. Τσίπρας, ή οι άλλες δυνάμεις που συνεργάζονται, ή θέλουν να συνεργαστούν με τον κ. Τσίπρα, σημαίνουν βάρβαρα μέτρα και τίποτα περισσότερο. Αυτό δεν είναι αριστερή πολιτική. Όπως δεν είναι προοπτική".
"Ένας λαός", πρόσθεσε, "που θα είναι στην εξουσία με όλες τις δυσκολίες, θα είναι διατεθειμένος να κάνει πολλές θυσίες. Μπορεί να κάνει θυσίες αλλά να ανοίγει το μέλλον για μια κυβέρνηση, για μια εξουσία, για ένα πρόγραμμα στην οικονομία, στην κοινωνία που θα είναι υπέρ των λαϊκών συμφερόντων, υπέρ των λαϊκών αναγκών. Και να έχει δυσκολίες τώρα, τουλάχιστον, να υπάρχει ξέφωτο".
Όταν κλήθηκε να απαντήσει αν μπορεί να αλλάξει κάτι στην Ευρώπη, είπε ότι η ΕΕ, όπως και οποιαδήποτε τέτοια καπιταλιστική συμμαχία δεν αλλάζει "από τα πάνω ούτε από τα κόμματα που την απαρτίζουν, ούτε από την εξουσία που την έχουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι. Αυτοί καθορίζουν τι γίνεται".





voicenews
"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου