Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Πόλεμος πάντων μὲν πατήρ ἐστι, πάντων δὲ βασιλεύς

achil
Πόλεμος πάντων μὲν πατήρ ἐστι, πάντων δὲ βασιλεύς
Οι Βάρβαροι του Βορρά βιάζονται να συναντήσουν το πεπρωμένο τους..
Η αρχή έγινε το 2010 με την Αφροδίτη. Οι Βάρβαροι θεώρησαν πως η Θεά της ομορφιάς θα έκανε ποτέ άσεμνη χειρονομία στα παιδιά της.
afroditi
Μια Θεά που έχει κλαπεί από τους ίδιους Βάρβαρους και βρίσκεται αιχμάλωτη στο Μουσείο του Λούβρου.
Μια Θεά το άγαλμα της οποίας (Αφροδίτη της Μήλου) ανακαλύφθηκε το 1820 λίγους μήνες πριν ξεκινήσει ο αγώνας προς την απελευθέρωση των παιδιών της. Ένας αγώνας ο οποίος μέχρι σήμερα συνεχίζεται..
Έκτοτε μεσολάβησαν πολλά.
Μέχρι που φτάσαμε στο σήμερα, στο 2015 που οι Σύροι, παιδιά του Αντίγονου και αδέρφια των παιδιών του Μεγάλου Αλεξάνδρου, διώχνονται από την πατρίδα τους. Μια πατρίδα που έχει αφεθεί στο έλεος φανατικών που μεταξύ άλλων ισοπεδώνουν ναούς και αγάλματα αρχαιοτήτων του ένδοξου παρελθόντος της Συρίας.
Ας εστιάσουμε σε ένα γεγονός που έκανε τον γύρο του κόσμου, όμως μόνον οι Έλληνες μπορούν να καταλάβουν τον συμβολισμό..
«Ο μικρός πρόσφυγας που έπεσε με τον πατέρα του στο έδαφος, ύστερα από την τρικλοποδιά που του έβαλε γυναίκα οπερατέρ της ουγγρικής τηλεόρασης, φορούσε φανέλα του Άρη.»
aris
aris1
Προφανώς η οικογένεια αυτή πριν βρεθεί στην Ουγγαρία πέρασε από Ελλάδα και κάποιος δώρισε στο παιδί μια μπλούζα του Άρη.
Πόσο πιθανό είναι να είναι όντως τυχαίο το γεγονός αυτό;
Αν έγραφε η μπλούζα «Mars» αντί για «Άρης» ίσως κάποιοι καταλάβαιναν..
Δυστυχώς για αυτούς όμως το μήνυμα αφορούσε τους Έλληνες.
Ο υπόλοιπος κόσμος απλά θαύμασε για ακόμα μια φορά την βαρβαρότητα αυτών που τόσα χρόνια κουνάνε το δάχτυλο..
Έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά γιατί οι σύμμαχοι των Ελλήνων είναι πολλοί και δυνατοί. Και κάποιοι, δυστυχώς για αυτούς, προκαλούν την οργή τους.


katoxika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου