Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Σημαντικός Γάλλος Διανοούμενος Προειδοποιεί: «Έρχεται Παγκόσμιος Πόλεμος…»


Μιλάει για μια υπερδιαμάχη για έναν παγκόσμιο πόλεμο
« ΜΕΤΑ ΤΗ ΒΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΘΑ ΕΠΕΛΘΕΙ Η ΒΙΑ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ »
Σημαντικός Γάλλος Διανοούμενος Προειδοποιεί1
Ο Jacques Attali η σύγχρονη εμβληματική φιγούρα της γαλλικής διανόησης είναι οικονομολόγος,καθηγητής και συγγραφέας.Πρώτος πρόεδρος της Ευρωπαικής Τράπεζας για την αναδόμηση και την ανάπτυξη μετά την πτώση του τοίχους του Βερολίνου.Ύπήρξε ειδικός σύμβουλος του γάλλου προέδρου François Mitterrand.Με την εταιρεία του PlanNet Finance δεσμεύεται σήμερα στη σταυροφορία της μικροοικονομίας.Αλλά κυρίως θεωρείται μια « προφητική » φιγούρα.
Στο βιβλίο του « Μια σύντομη ιστορία τοπυ μέλλοντος », ανακοίνωνε μέσα στην αφύπνιση της 11 Σεπτέμβρη 2001 την πτώση της αμερικανικής αυτοκρατορίας,την παντοδυναμία της αυτοκρατορίας της αγοράς και προείπε ότι μετά την βία του χρήματος και της οικονομίας θα επέλθει η βία των όπλων. «Η υπεραυτοκρατορία», γεννημένη ως ένα παράγωγο του φιλέλευθερου καπιταλισμού θα προκαλούσε ακραίες ανισορροπίες και βαθύτατες ανατιφάσεις και αντιθέσεις είχε προαναγγείλει.Θα υπήρχε μια αυτοανατροπή αυτού του ίδιου του φιλελεύθερου πεδίου αφήνοντας ελέυθερο χώρο στη διάδοση πολλαπλής διαμάχης.Αυτή θα αφορούσε όλον τον πλανήτη ως μια παγκόσμια διαμάχη « l’hyperconflit υπερδιαμάχη».Και έπειτα αν η ανθρωπότητα επιβιώσει ο Attali βλέπει μια νέα ουτοπία. Αυτές οι προβλέψεις εκφράστηκαν σε μια έκθεση πολύ σημαντική την Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη στο Μουσείο Beaux-Arts των Βρυξελλών.
«Μου κάνει εντύπωση που βλέπω ότι αυτό που προέβλεψα στο βιβλίο μου δυστυχώς γίνεται» δηλώνει ο Jacques Attali.
Σημαντικός Γάλλος Διανοούμενος Προειδοποιεί2
Σημαντικός Γάλλος Διανοούμενος Προειδοποιεί3
_Είμαστε στην παραμονή της φάσης της υπερδιαμάχης ;
_Όχι είμαστε ακόμη στο τέλος της πρώτης φάσης στο τέλος της αμερικανικής αυτοκρατορίας και στην αρχή της δεύτερης φάσης.
Κανείς δεν θα αντικαταστήσει τις ΗΠΑ ως υπερδύναμη. Αλλά την ίδια στιγμή καθώς είστε στην ακτή και βλέπετε τα κύματα υπάρχουν αυτά που είναι μακριά κι ωστόσο φθάνουν.Ο πόλεμος πλησιάζει αυτό είναι βέβαιο αυτός προετοιμάζεται.Αν πάρω το παράδειγμα των κυμάτων το επόμενο κύμα είναι εδώ είναι τεράστιο και είναι μπροστά μας.Μπορούμε ακόμη να το παρακάμψουμε να το αποφύγουμε αλλά αυτό πλησιάζει.
-Έχω την εντύπωση ότι κοιτάμε την καταστροφή να εξυφαίνεται χωρίς νά αντιδράμε.
-Στα άτομα τα πιο σοφιστικέ τους λείπει το κουράγιο ή όπως μέσα στα χρόνια του 30 η μόνη απάντηση στη βία είναι η βία και στην δύναμη η δύναμη. Αλλά τα σοφιστικέ άτομα δεν το αγαπούν αυτό.Όπως ο Ομπάμα που δεν τολμάει να αντιδράσει.Η τραγωδία της δημοκρατίας είναι η αναβλητικότητα. « Δεν υφίσταται πρόβλημα παρά ως απουσία της λύσης που θα μπορούσε να το λύσει” είπε ένας γάλλος πολιτικός.le soir 12/9/15
Σημαντικός Γάλλος Διανοούμενος Προειδοποιεί4
Σημαντικός Γάλλος Διανοούμενος Προειδοποιεί5
hellasforce

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου