Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Βόμβα Πούτιν για Ουκρανία

poutinn
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δείχνει να τραβά πάλι τα βλέμματα πάνω του ύστερα από τη νέα του δήλωση, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κριμαία. «Ένας λαός» ήταν η φράση φωτιά και αναφερόταν φυσικά στην Ουκρανία ως μέλος της Ρωσίας, ενώ συνέχισε λέγοντας πως η Ουκρανία πρόκειται να λύσει τα προβλήματά της και θα ξεφύγει από την «εξωτερική διοίκηση», αναφερόμενος στην παρούσα κυβέρνηση.
Με βάση τα λεγόμενα του κ Πούτιν ο ουκρανικός λαός αποτελεί την τρίτη σε μέγεθος πληθυσμιακή ομάδα του ρωσικού λαού μετά τους Ρώσους και τους Τατάρους.
Πιο συγκεκριμένα ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε ότι:
«Ζουν 5 εκατ. Τάταροι στη Ρωσία, οι Ουκρανοί είναι 3 εκατ., χωρίς να υπολογίσουμε εκείνους, που βρίσκονται προσωρινά στη Ρωσία και θεωρούνται πολίτες της Ουκρανίας. Αυτοί είναι ήδη περίπου άλλα 3 εκατ., μάλιστα η συντριπτική τους πλειονότητα είναι άνδρες σε στρατεύσιμη ηλικία», μιλώντας για τους ενήλικες Ουκρανούς πολίτες που στρέφονται στη Ρωσία με σκοπό τη αποφυγή της επιστράτευση τους και τις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ανατολική Ουκρανία.
Στη συνέχεια ο κ Πούτιν πρόσθεσε:
«Είμαι πεπεισμένος ότι παρ’ όλες τις δυσκολίες της σημερινής περιόδου, η κατάσταση στην Ουκρανία θα διορθωθεί και η Ουκρανία θα αναπτυχθεί θετικά, θα ξεφύγει από την ντροπιαστική πρακτική που παρατηρούμε σήμερα, και ειδικά το να έχει τεθεί μια τεράστια ευρωπαϊκή χώρα υπό ξένη διοίκηση, με την τοποθέτηση σε κομβικές θέσεις της κυβέρνησης και των περιφερειών, ξένους πολίτες», σκιαγραφώντας τον πρόσφατο διορισμό του πρώην προέδρου της Γεωργίας Μιχαήλ Σαακασβίλι ως κυβερνήτη της Οδησσού.
Η τρέχουσα κατάσταση στην Ουκρανία είναι «μειωτική» για τον ουκρανικό λαό και ένα καλύτερο αύριο θα έρθει «όταν η Ουκρανία σταθεί στα πόδια της και αναπτυχθεί θετικά, χτίζοντας μαζί με τη Ρωσία το μέλλον της» σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο.
Η Ουκρανική κυβέρνηση απάντησε στις προκλητικές δηλώσεις του κ Πούτιν με την αποστολή μιας επιστολής διαμαρτυρίας σύμφωνα με την οποία ζητούνται εξηγήσεις για την «επιδεικτική έλλειψη σεβασμού προς την ισχύουσα νομοθεσία της Ουκρανίας και τους κανόνες του διεθνούς δικαίου». Η ουκρανική διπλωματία ζητά «να τερματιστεί η πρακτική παρόμοιων επισκέψεων» στην Κριμαία, την οποία η Μόσχα έχει ανακηρύξει ρωσικό έδαφος.


phgh:voice news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου