Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Είναι προσβολή η αναγραφή "Γιουνανιστάν" ;

giounan
 Κατά τη διάρκεια του φιλικού Τουρκίας- Ελλάδας, η Τουρκική τηλεόραση ονόμαζε "Γιουνανιστάν " τη χώρας κάτι που πυροδότησε αντιδράσες αφού η διεθνής ονομασία μας είναι Greece.
"Eκνευρίστηκα πολύ από το γεγονός ότι οι Τούρκοι ανέφεραν την Εθνικής μας ως Γιουνανιστάν. Δεν έπρεπε ούτε η ΕΡΤ να το δεχθεί, έπρεπε να το καλύψει με κάποιο τρόπο. Είναι ανεπίτρεπτο και απαράδεκτο αυτό που συνέβη" δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Γιώργος Βασιλακόπουλος.
Απ΄την άλλη , ο Νίκος Σαραντάκος, παρουσίασε με επιχειρήματα άλλη άποψη, "Η τουρκική τηλεόραση έβαλε τις συντετμημένες ονομασίες των δύο χωρών στα τουρκικά: TÜR (με διαλυτικά, από το Türkiye) και YUN (από το Yunanistan).
Κάτι ανάλογο θα ήταν αν η ελληνική τηλεόραση έγραφε ΕΛΛ – ΓΑΛ σε μια αναμέτρηση Ελλάδας-Γαλλίας (και όχι GRE-FRA που είναι οι διεθνείς ονομασίες)." και πρόσθεσε "μια διεθνή διοργάνωση με συμμετοχές από πολλές χώρες, η οποία αναμεταδίδεται σε πολλές χώρες, έχει νόημα η χρήση της επίσημης διεθνούς σύντμησης, αλλά σε μια φιλική αναμέτρηση προς το εγχώριο κοινό δεν βλέπω γιατί να μας ενοχλεί η χρήση της εγχώριας γλώσσας."
Το όνομα της χώρας μας στη Τουρκία είναι το " Γιουνανιστάν" , έτσι αναγράφεται και η Ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα.



phgh:voice news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου