Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Ετοιμάζονται για πόλεμο με τη Ρωσία

filandiastratos
Σύμφωνα με πληροφορίες η Φινλανδική κυβέρνηση φαίνεται πως κάλεσε τον τριπλάσιο αριθμό εφέδρων με σκοπό την την επανεκπαίδευση τους, από τις 6.000 στις 18.000. Η συγκεκριμένη απόφαση φαίνεται πως πάρθηκε υπό το βλέμμα των αυξημένων εντάσεων μεταξύ της Φιλανδίας και της Ρωσίας σχετικά με 1.350 χλμ χερσαίων συνόρων.
Με βάση δήλωση του Φιλανδού υπαρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού της χώρας, η συγκεκριμένη κίνηση δεν αποτελεί κάτι καινούργιο, αλλά υπήρχε στα σχέδια του ΓΕΣ εδώ και τρία χρόνια. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε ότι: "Τα προηγούμενα χρόνια οι αμυντικές δαπάνες είχαν μειωθεί, τώρα ο αριθμός του εφέδρων επανήλθε σε αυτόν που ήταν το 2010".
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον επικεφαλή του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Φινλανδίας, έχει ήδη ξεκινήσει από τον προηγούμενο μήνα η δημιουργία μονάδων άμεσης αντίδρασης, με σκοπό την αύξηση του αμυντικού επιπέδου της χώρας σε περίπτωση Ρωσικής επίθεσης, μιας και υπάρχει αυξημένη επιθετικότητα από την πλευρά του Κρεμλίνου.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ο Φινλανδικός στρατός ανέρχεται σε 230.000 στρατιώτες, που μπορεί να συνταχτεί, ύστερα από την επιστράτευση των εφέδρων, μέσα σε διάστημα μίας έως τεσσάρων εβδομάδων. Η στρατιωτική θητεία να κυμαίνεται από τις 165 έως τις 347 ημέρες, με τις αμυντικές δαπάνες της χώρας για το 2015 προβλέπονται στα 2,9 δις δολάρια.




phgh:voice news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου