Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Πρώτη φόρα η Ευρώπη "βάζει χέρι" στην Τουρκία για το Αιγαίο...

komision
Η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ε.Ε για Εξωτερικές Υποθέσεις Φεντερίκα Μονγκερίνι απαντώντας σε ερώτηση των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλη Κεφαλογιάννη και Ελίζας Βόζεμπεργκ, εξέφρασε την ανησυχία όλης της Κομισιόν για τις συνεχείς παραβιάσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο.
Η Φεντερικά Μονγκερίνι επεσήμανε στην απάντησή της ότι η Τουρκία πρέπει να δεσμευθεί ανεπιφύλακτα ότι θα επιδιώξει σχέσεις καλής γειτονίας και ειρηνική επίλυση διαφορών σύμφωνα με το Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Στο πλαίσιο αυτό, η κ. Μογκερίνι καλεί την Τουρκία, να αποφεύγει κάθε είδους απειλή ή ενέργεια στρεφόμενη κατά κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και κάθε αιτία τριβής και ενέργεια που θα μπορούσαν να βλάψουν τις καλές σχέσεις γειτονίας και την ειρηνική επίλυση των διαφορών.
Τονίζει, επίσης, ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συνεχίσει να παρακολουθεί το θέμα των κατάφωρων παραβιάσεων από την Τουρκία των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και θα συνεχίσει να υπογραμμίζει την ανάγκη σεβασμού από μέρους της Τουρκίας της αρχής των σχέσεων καλής γειτονίας σε όλες τις σχετικές επαφές της με τις τουρκικές αρχές.



phgh:voice news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου