Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

ΣΟΚ! 60.000 επιχειρήσεις φεύγουν από την Ελλάδα…



Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης, ανέφερε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, ότι εξήντα χιλιάδες επιχειρήσεις έκαναν αίτηση προκειμένου να μετακομίσουν στη Βουλγαρία, εξαιτίας των ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων και της αδυναμίας της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το οξύ πρόβλημα που αντιμετωπίζουν
Ο κ. Κορκίδης σημείωσε χαρακτηριστικά: «Να διαβάσει ο πρωθυπουργός την επιστολή που στείλαμε τον Ιανουάριο για να αποφύγουμε το business run (...) Καταλαβαίνετε τι γίνεται στην οικονομία».
Ο κ. Κορκίδης πρόσθεσε ότι η επιτροπή ελέγχου των capital controls που έχει συσταθεί δεν έδωσε λύσεις στα οξύτατα προβλήματα των ελληνικών επιχειρήσεων.
Από την πλευρά του ο κ. Φίλης απάντησε χαρακτηριστικά: «Αμφισβητώ την είδηση (...) Παίζετε το παιχνίδι με μεγάλη φούρια κύριε Κορκίδη, σπονσοράρετε όσους φεύγουν; Προτεραιότητά μας είναι οι πολίτες (...) μέσα από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με 25 δισ. ευρώ θα ανακουφιστούν από τα κόκκινα δάνεια τόσο επιχειρήσεις όσο και οι φτωχοί πολίτες».
Η απάντηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προέδρου της ΕΣΕΕ.
«Από πέρυσι τον Ιούνιο υπήρχε το πρόβλημα των επιχειρήσεων όταν κατέβασε τα μολύβια η προηγούμενη συγκυβέρνηση το πρόβλημα όμως επιδεινώθηκε με τα capital controls» σχολίασε η βουλευτής του Ποταμιού Αντιγόνη Λυμπεράκη. Nα πάρουμε συντεταγμένα μέτρα, δεν υπάρχει γρήγορος δρόμος μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, υπάρχει σταθερός δρόμος» πρόσθεσε η βουλευτής, ζητώντας σύγκλιση απόψεων και θέσεων και εθνική συνεννόηση αντί για άγονες αντιπαραθέσεις.





phgh:voice news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου