Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Χειροπέδες σε δύο μελισσοκόμους για τη φωτιά στον Υμηττό


Δύο μελισσοκόμοι συνελήφθησαν ως ύποπτοι της μεγάλης πυρκαγιάς στους πρόποδες του Υμηττού


Είχαν εντοπιστεί από κατοίκους της περιοχής, το κρίσιμο χρονικό διάστημα που ξέσπασε η φωτιά, να βρίσκονται εκεί και να... καπνίζουν τα μελίσσια τους!Πρόκειται για τον Γ.Α. 67 χρόνων και τον 58χρονο D.T. από τη Βουλγαρία, οι οποίοι συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος.

Από κάρβουνο η φωτιά 


Η πρώτη εστία φωτιάς ξέσπασε στις 12:30 το μεσημέρι της Παρασκευής στη συμβολή των οδών Κισσού και Ίριδος στο Βύρωνα, ανάμεσα στο νεκροταφείο και τη λεωφόρο Κατεχάκη, στους πρόποδες του Υμηττού. Οι δύο ύποπτοι βρίσκονταν στο συγκεκριμένο σημείο όπου διατηρούσαν κυψέλες μελισσιών και είχαν τα μεταλλικά δοχεία καπνού. Από κάποια απροσεξία, κάποιο από τα κάρβουνα του δοχείου έπεσε στο έδαφος. Οι υψηλές θερμοκρασίες βοήθησαν στην ανάπτυξη της φωτιάς και οι ισχυροί άνεμοι στη γρήγορη επέκτασή της. 

Σύμφωνα με αξιωματικούς της Πυροσβεστικής, οι δύο ύποπτοι αλληλοκατηγορούνται, επιρρίπτοντας ο ένας την ευθύνη στον άλλο, παραδεχόμενοι εμμέσως πλην σαφώς πως κάποιος από αυτούς ευθύνεται για την μεγάλη πυρκαγιά. Ο Εισαγγελέας διέταξε την σύλληψη και των δύο και σήμερα θα παραπεμφθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια. 

Σύλληψη μελισσοκόμου και για τη φωτιά στην Ακράτα

Ένας 45χρονος μελισσοκόμος ευθύνεται και για την πυρκαγιά σε δασική περιοχή στην Ακράτα. Συνελήφθη  από αστυνομικούς της μικτής περιπολίας Ακράτας – Αιγίου και κατηγορείται για εμπρησμό.

Ο κατηγορούμενος εκτελώντας μελισσοκομικές εργασίες, στην περιοχή Χαλκιάνικα Ακράτας, προκάλεσε φωτιά σε δασική περιοχή, η οποία αποτέφρωσε 30 περίπου στρέμματα χαμηλής βλάστησης. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αιγίου η οποία διενεργεί την προανάκριση.



phgh:dynamikeseidhseis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου