Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Δημοσκόπηση: 21 μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ παρά το επαχθές νέο Μνημόνιο

ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΓΙΑ Α.ΤΣΙΠΡΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΚΛΟΓΩΝ


Με 21 μονάδες προηγείται η κυβέρνηση έναντι της ΝΔ σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας Palmos Analysis δίνοντας μάλιστα και αυτοδυναμία 164 εδρών παρά το γεγονός ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε μνημονιακότερος των μνημονιακών.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 42,5%, έναντι 21,5% της Ν.Δ. στην πρόθεση ψήφου. Παρά την υπογραφή της επαχθούς συμφωνίας, φαίνεται πως αν γίνονταν αύριο εκλογές, εκτιμάται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατακτούσε την αυτοδυναμία στη Βουλή με 164 έδρες.
Στο ερώτημα ποια είναι η καλύτερη κυβέρνηση αυτή την στιγμή από την παρούσα Βουλή το 24% απαντά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και επίσης 24% απαντά οικουμενική και μόνο 6% απαντά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι, ενώ 36% απαντά "άλλο".
Είναι σαφές ότι το πρόβλημα βρίσκεται στην αντιπολίτευση, η οποία δεν διαθέτει μια προσωπικότητα ικανή α συσπειρώσει τους ψηφοφόρους εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ εάν γίνουν εκλογές εντός μερικών μηνών
Το 73% θέλει το νόμισμα της χώρας να παραμείνει το ευρώ (το 66% όσων ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ και το 92% όσων ψηφίζουν Ν.Δ.), έναντι του 20% που επιθυμεί την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα, την οποία επιλέγουν το 26% όσων ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ και το 5% όσων ψηφίζουν Ν.Δ.
Η Ν.Δ. στην εκτίμηση ψήφου καταγράφει ποσοστό 21,5% (και 58 έδρες), ενώ τρίτο κόμμα είναι το Ποτάμι με 8%. Η Χ.Α. ακολουθεί με 6,5%, το ΠΑΣΟΚ με 6,0%, το ΚΚΕ με 5,5%, ενώ ο κυβερνητικός εταίρος, οι ΑΝ.ΕΛΛ. βρίσκονται ακριβώς στο όριο εισόδου 3%.
Για το θέμα του Λαϊκού Συνδέσμου το έχουμε ξαναπεί. Οι δηοσκοπήσεις αποτυγχάνουν πάντοτε να προβλέψουν τα ακριβή ποσοστά του διότι πολύς κόσμος δεν απαντά και "κρύβεται" στην αδιευκρίνιστη ψήφο.
Επιπλέον το 70% των ερωτηθέντων φέρεται να τάσσεται υπέρ της συμφωνίας με σκληρούς όρους (το 63% όσων ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ και το 89% όσων ψηφίζουν Ν.Δ.), ενώ υπέρ της εξόδου από το ευρώ και της χρεοκοπίας τάσσεται το 24%.
Εδώ βρίσκεται και ολόγος της επαχθούς συμφωνίας. Οι Έλληνες δεν έχουν κατανοήσει ακόμα ότι η πηγή των Μνημονίων είναι το ίδιο το ευρώ.



phgh:defencene

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου