Ο επικεφαλής της Bundesbank , Jens Weidmann, εξέφρασε τις σοβαρές  του ανησυχίες σχετικά με τη συνέχιση της παροχής της χρηματοδότησης έκτακτης ανάγκης στις ελληνικές τράπεζες. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται ένα νέο πακέτο χρηματοδότησης προς το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα ως «σανίδα  σωτηρίας», αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων reuters.com.
Ο Jens Weidmann προειδοποίησε ότι είναι κατά της χρήσης της εν λόγω γραμμής πιστωτικής ανάγκης για να στηριχθούν οι τράπεζες στην Ελλάδα,  δεδομένου ότι οι δανειστές ξεκίνησαν  να στηρίζονται σε «αυτήν» από τον  Φεβρουάριο.
«Έχω εκφράσει τις ανησυχίες μου, από την αρχή», είπε ο ίδιος , προσθέτοντας ότι έθεσε το θέμα αυτήν την εβδομάδα σε μια τηλεφωνική συνομιλία του με τους επικεφαλείς των κεντρικών τραπεζών, της ζώνης του ευρώ και με το εκτελεστικό όργανο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Αυτή η τελευταία παρέμβαση, πραγματοποιείται καθώς η Ελλάδα πλησιάζει επικίνδυνα  κοντά στην «έξοδο» , σηματοδοτώντας  μια πιο συντονισμένη προσπάθεια για να περιοριστεί η χρηματοδότηση, είπε ο ίδιος . Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, πολιτικοί από την Ιρλανδία και την Γερμανία εξέφρασαν επίσης παρόμοιες ανησυχίες.
Οι αντιρρήσεις της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας, είναι σεβαστές ως   θεματοφύλακα της νομισματικής τάξης στη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, αν και η γερμανική τράπεζα από μόνη της δεν μπορεί να διακόψει την παροχή  επείγουσας ρευστότητας (ELA) στον  ελληνικό τραπεζικό κλάδο, η οποία πλησιάζει τώρα τα  90 δισεκατομμύρια ευρώ. ( 101 δισεκατομμύρια αμερικανικά δολάρια).
Ως πρόεδρος της Bundesbank,  βρίσκεται επίσης στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ,  και μπορεί να περιορίσει την εν λόγω χρηματοδότηση, εφόσον η πλειοψηφία των δύο τρίτων συμφωνήσει.
Ο Ralph Brinkhaus, αναπληρωτής επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των  συντηρητικών της  Γερμανίδας Καγκελαρίου  Άνγκελα Μέρκελ, είχε πει ότι η χρηματοδότηση αυτή διατηρεί την  Ελλάδα «τεχνητά … πάνω από το νερό».
Σε προηγούμενα άρθρα από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr,τονίζαμε ότι όταν η Ελλάδα « τελειώσει» με την ευρωζώνη και « γίνει ότι είναι να γίνει» , και  στην συνέχεια η μία μετά την άλλη οι « επόμενες» χώρες θα « πηδούν στο γκρεμό» , τι θα πράττουν όλοι αυτοί;
Θα έρθει και η δική σας η σειρά στην Γερμανία , και ο πάταγος που κάνει η « πτώση σας» θα είναι πολύ μεγάλος, και συγχρόνως πολύ εντυπωσιακός.