Παραμένουν οι ανησυχίες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, λόγω του ελληνικού ζητήματος, με  τις μετοχές να καταποντίζονται απο το πρωί σήμερα  Πέμπτη. Η σαφής  έλλειψη προόδου στις διαπραγματεύσεις της συμφωνίας «μετρητά-για-συμφωνία» με την Αθήνα,  πιέζει τους  διεθνείς επενδυτές να κατευθυνθούν προς  τις ασφαλείς τοποθετήσεις των γερμανικών ομολόγων .
Δηλαδή αυτή η παρατεταμένη αβεβαιότητα «βοηθά», σύμφωνα και με ανάλυση του pentapostagma.gr τους Γερμανούς τα μέγιστα. Σύμφωνα με ένα ρητό εάν  θέλει κάποιος να ανακαλύψει τον ένοχο σε μία παράνομη πράξη ,  τότε πρέπει να ανακαλύψει ποιος ωφελείται άμεσα  από την  πράξη αυτή. Όταν  εκβιάζεται η Ελλάδα με τον πλέον στυγνό τρόπο , «κάποιοι» την ίδια στιγμή κερδίζουν πολλά –πολλά δις ευρώ. Αυτοί είναι το Βερολίνο και οι ΗΠΑ.      
Οι συνομιλίες «σκόνταψαν» την Τετάρτη, όταν στην συνάντηση των Ευρωπαίων  υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης δεν επηλθε ομοφωνία. Οι Ευρωπαίοι  κατηγορούν  την Ελλάδα ότι  αρνείται να συμβιβαστεί,  πριν από την καταληκτική ημερομηνία της επόμενης εβδομάδας, όταν και λήγει η προθεσμία υποβολής της δόσης προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ύψους  1.600.000.000 ευρώ.
Έλληνες αξιωματούχοι τονίζουν ότι  χωρίς μια έντιμη συμφωνία η χώρα δεν πρόκειται να υπογράψει καμία συμφωνία . Μια αρνητική εξέλιξη  μπορεί να πυροδοτήσει μια τραπεζική κατάρρευση και μπορεί να ωθήσει την χώρα εκτός ευρώ. Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνεδριάζουν  εκ νέου  σήμερα Πέμπτη.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSE υποχώρησε  300 μονάδες σε ποσοστό   0,5 τοις εκατό φτάνοντας τις 1.569.82 μονάδες, και μετά το κλείσιμο έχασε ακόμα 0,4 τοις εκατό από την  προηγούμενη συνεδρίαση. Οι αποδόσεις για  το κορυφαίο γερμανικό 10ετές ομόλογο , το οποίο αποτελεί την βάση  για το κόστος δανεισμού της ζώνης του ευρώ, μειώθηκε κατά 1 μονάδα βάσης φτάνοντας στο 0,83 τοις εκατό.
«Σήμερα είναι μια άλλη μέρα όπου  όλα είναι ανοικτά σε σχέση με την  Ελλάδα», δήλωσε ο Anders Svendsen, επικεφαλής αναλυτής της  εταιρείας Nordea. «Η λήξη της  προθεσμίας για την Ελλάδα πλησιάζει και η μη  συμφωνία,  πιέζει τους επενδυτές προς την ασφάλεια των γερμανικών ομολόγων».
Οι αποδόσεις των ομολόγων χαμηλότερης πιστοληπτικής διαβάθμισης της Ευρώπης όπως είναι της  Ισπανίας, της Ιταλίας και της Πορτογαλίας αυξήθηκαν κατά  2-3 μονάδες βάσης. Οι τρεις χώρες που θεωρούνται από τους διεθνείς οίκους ως οι πλέον ευάλωτες από την κρίση της  Ελλάδας, και ως οι επόμενοι που « θα αποχωρήσουν από τον παιχνίδι» .
Η ελληνική κρίση έχει ήδη παγκόσμιο αντίκτυπο. Ο δείκτης MSCI των μετοχών της Ασίας-Ειρηνικού , έπεσε  κατά περίπου 0,44 τοις εκατό. Ο χρηματιστηριακός δείκτης Nikkei της Ιαπωνίας  έκλεισε με αρνητικό πρόσημο  0,5 τοις εκατό μετά από μια μία βραχεία άνοδο στο υψηλότερο επίπεδο από το 1996, την Τετάρτη λόγω των  ελπίδων για μια ελληνική συμφωνία .
Σε αντίθεση με όλα τα άλλα ο χρυσός ανέβηκε και έφτασε 1,176.80  δολάρια η ουγγιά μετά την πτώση των  τελευταίων τεσσάρων  συνεδριάσεων. Είπαμε είναι που δεν τους « νοιάζει» τους δανειστές για την Ελλάδα. Τους νοιάζει και τους καίει, για αυτό και  εκβιάζουν τόσο απροκάλυπτα, διότι μια  μικρή χώρα σαν την πατρίδα μας θα « «τινάξει» τα σχέδια τους στον «αέρα».