Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

ΚΚΕ: «Όχι» στη νέα συμφωνία



Για νέα «μέτρα – λαιμητόμο» για εργαζομένους και συνταξιούχους κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το Πολιτικό Γραφείο της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Το ΚΚΕ εκτιμά ότι η κυβέρνηση κοροϊδεύει ωμά τον λαό όταν ισχυρίζεται ότι δεν θα υπάρξουν νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, αφού, όπως σημειώνει, οι αυξήσεις στους έμμεσους φόρους, οι ιδιωτικοποιήσεις, οι αυξήσεις εισφορών σε μισθούς και συντάξεις, οδηγούν σε νέες μεγάλες απώλειες για το εισόδημα.

Σύμφωνα με τον Περισσό, αποτελεί ψέμα ο ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι «τα μέτρα μεταφέρουν τα βάρη στα υψηλότερα στρώματα».

Παράλληλα, το ΚΚΕ κάνει λόγο για φοροκαταιγίδα, μαζί με τη διατήρηση των προηγούμενων φόρων, όπως τον ΕΝΦΙΑ, ενώ σημειώνει ότι οι επιχειρηματικοί όμιλοι θα συνεχίζουν να απολαμβάνουν πλήθος φοροαπαλλαγών και επιδοτήσεων.

Ο Περισσός καλεί τον λαό να πει «όχι» στη συμφωνία, να την αντιπαλέψει στο δρόμο, στους χώρους δουλειάς, να μπλοκάρει τα αντιλαϊκά μέτρα.

Επιπλέον κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι καπηλεύτηκε τα προηγούμενα χρόνια αιτήματα όπως η κατάργηση των μνημονίων και η ανάκτηση των απωλειών, ενώ του καταλογίζει ότι προσπαθεί να «φορτώσει» αντιλαϊκές αποφάσεις στον λαό.

«Αποδεικνύεται ότι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ προσφέρει την καλύτερη υπηρεσία του στο σύστημα, που ματώνει το λαό. Επιχειρεί να ανακόψει κάθε είδος ριζοσπαστισμού, ώστε να μην τολμήσει ο λαός να διανοηθεί, ούτε σήμερα ούτε αύριο, ότι μπορεί να έχει ένα μέλλον έξω από τα σημερινά τείχη της βαρβαρότητας», σημειώνει το ΚΚΕ.

Παράλληλα εκτιμά ότι η «περήφανη και σκληρή διαπραγμάτευση», όπως τη χαρακτηρίζει, ήταν από την αρχή «ναρκοθετημένη» για τα λαϊκά συμφέροντα γιατί, όπως υποστηρίζει ο Περισσός, τόσο η πλευρά των δανειστών όσο και η πλευρά της κυβέρνησης κάθονταν από την ίδια μεριά του τραπεζιού.
«Η κυβέρνηση πανηγυρίζει, γιατί δήθεν αποφεύχθηκαν τα χειρότερα για το λαό, που ήταν η πρόταση των δανειστών ή ένα grexit.

Στην ουσία η κυβέρνηση προσχωρεί στα εκβιαστικά διλήμματα, που έλεγαν τόσα χρόνια οι ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι στηρίζουν τη νέα συμφωνία της κυβέρνησης», σημειώνει το ΚΚΕ.

«Η πραγματική διέξοδος βρίσκεται στο δρόμο της οργανωμένης πάλης για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, την ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας που θα διεκδικήσει μέτρα ανακούφισης, ανάκτηση των απωλειών, ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών», καταλήγει.
 
phgh:real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου