Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – Υπερδνειστερία: Το επόμενο… πάτημα για τον πόλεμο κατά της Ρωσίας


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - Υπερδνειστερία Το επόμενο... πάτημα για τον πόλεμο κατά της Ρωσίας2
ΤΥΜΠΑΝΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΗΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΘΕΙ ΨΥΧΩΣΗ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ, ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ …
Η περιοχή Υπερδνειστερία της Μολδαβίας, μια χώρα με «κλειδωμένο» έδαφος κατά μήκος των δυτικών συνόρων της Ουκρανίας, θα μπορούσε να αποδειχθεί το επόμενο σημείο ανάφλεξης για κλιμάκωση από τη Δύση εναντίον της Ρωσίας. Η Ρωσία διαθέτει ειρηνευτικά στρατεύματα εκεί από το 1992, μετά από έναν εμφύλιο πόλεμο ανάμεσα στη Μολδαβία και την Υπερδνειστερία Δημοκρατίας, η οποία είναι περίπου 60 τοις εκατό ρωσική, συμπεριλαμβανομένων περίπου 150.000 Ρώσων πολιτών.
Από τη δεκαετία του 1990, ο ΟΑΣΕ έχει εμπλακεί στις προσπάθειες για τη διαπραγμάτευση του διακανονισμού μεταξύ της Μολδαβίας και της Δημοκρατίας της Υπερδνειστερίας. Ένας νόμος που ψηφίστηκε από το κοινοβούλιο του Κιέβου στις 21 Μαΐου και στη συνέχεια υπογράφηκε από τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Petro Poroshenko, μπλοκάροντας οποιαδήποτε στρατιωτική συνεργασία μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας, περιλαμβάνει μια διάταξη που απαγορεύει τη διαμετακόμιση μέσω της Ουκρανίας τυχόν ρωσικών στρατευμάτων και εφοδίων στην Υπερδνειστερία.
Η υπουργός Εξωτερικών της Υπερδνειστερίας, NinaShtanski προειδοποίησε, κατά τη στιγμή της ψηφοφορίας, ότι η απόφαση του Κιέβου για να κόψει κάθε στρατιωτική συνεργασία με τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης των ρωσικών ειρηνευτικών δυνάμεων στην Υπερδνειστερία, δημιουργεί το δυναμικό «για να αποσταθεροποιήσει την περιφερειακή ασφάλεια».
Ο Ρώσος υπουργός άμυνας, Yuri Yakubov δήλωσε ότι «Το Υπουργείο Άμυνας έχει μείνει χωρίς καμία άλλη επιλογή από το να προμηθεύουν τις ρωσικές δυνάμεις με όλα τα απαραίτητα από την αερογέφυρα, με αεροσκάφη των στρατιωτικών μεταφορών».
Χθες, το πρακτορείο TASS, επικαλούμενο την εφημερίδα Taimer (με βάση την Οδησσό), ανέφερε ότι υπαλλήλοι του Ουκρανικού υπουργείου Άμυνας ανακοίνωσαν ότι θα πραγματοποιηθεί τοποθέτηση S-300 μπαταριών εναέριας άμυνας κατά μήκος των ουκρανικών συνόρων με την Υπερδνειστερία.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του Δνείστερου Δημοκρατίας, Yevgeny Shevchuk είπε: «Η ηγεσία του Δνείστερου ενεργεί με τη μέγιστη διαφάνεια σε αυτή την κατάσταση … Έχουμε κάνει προτάσεις πάνω από μία φορά στον [Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη] ΟΑΣΕ, την ουκρανική πρεσβεία, άλλους εταίρους για να έρθουν σε μας και να δουν από κοντά ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως στρατιωτική προετοιμασία από εμάς. Είμαστε έκπληκτοι από την απροθυμία του ΟΑΣΕ για να φέρει αυτό το γεγονός στην ευαισθητοποίηση του κοινού».
Το TASS αναφέρει επίσης ότι τα ρωσικά στρατεύματα, περίπου 1.300 στον αριθμό, επιδίδονται σε στρατιωτικές ασκήσεις. «Τα στρατεύματα θα εκτελούν τα καθήκοντά της κατάρτισης για την εξάλειψη των ελαφρών θωρακισμένων οχημάτων, πυροβολεία φωτιών και του ανθρώπινου δυναμικού ενός υποθετικού εχθρού», ανέφερε ο Συνταγματάρχης, Oleg Kochetkov, στρατιωτικός εκπρόσωπος της Δύσης στην περιοχή.
Ο Διορισμός από τον Poroshenko του πρώην γεωργιανού προέδρου, Μιχαήλ Σαακασβίλι ως κυβερνήτη της επαρχίας Οδησσού – μετά τη χορήγηση της ουκρανικής υπηκοότητα τον περασμένο μήνα – θεωρείται ευρέως στη Ρωσία ως προετοιμασία για μια κλιμάκωση γύρω από την Υπερδνειστερία.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - Υπερδνειστερία Το επόμενο... πάτημα για τον πόλεμο κατά της Ρωσίας3
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - Υπερδνειστερία Το επόμενο... πάτημα για τον πόλεμο κατά της Ρωσίας4
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - Υπερδνειστερία Το επόμενο... πάτημα για τον πόλεμο κατά της Ρωσίας5 

 phgh:http://hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου