Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Νεοναζί διαμελίζουν οικογένεια ρωσόφωνων στην Gorlovka


Για άλλη μια φορά το ναζιστικό καθεστώς του Κιέβου έδειξε το σκληρό του πρόσωπο βομβαρδίζοντας αμάχους και ξεκληρίζοντας μια οικογένεια, ενώ την ίδια στιγμή "ψυχροπλεμικό" κλίμα υψηλής στρατιωτικής έντασης επιχειρεί να δημιουργήσει το πρακτορείο Reuters στα σύνορα της Ρωσίας με τις αποσχισθείσες περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας, καθώς τις τελευταίες ώρες μεταδίδει συνεχώς πληροφορίες όπου υποτίθεται ότι ο ρωσικός Στρατός έχει μεταφέρει μεγάλες και βαριές δυνάμεις στα σύνορα με την ανακηρυχθείσα ανεξάρτητη περιοχή της Νέας Ρωσίας.
Σε βομβαρδισμό στην  Hοrlivka της Gorlovka σκοτώθηκαν στις 3 άτομα.Η οβίδα έπληξε το σπίτι μιας οικογένειας με αποτέλεσμα να σκοτωθούν ο πατέρας ονόματι Yuriy και η 11χρονη κόρη του Katya που διαμελίστηκε.
Άλλος βομβαρδίζει και άλλος κατηγορείται για επιθετικότητα. Είναι ένα απο τα επιτεύγματα του δυτικού Τύπου
Αρχικές πληροφορίες των ρωσικών μέσων όπως του  έκαναν λόγω και για τρίτο άτομο νεκρό.Ωστόσο πληροφορίες ανεπίσημες της τελευταίας στιγμής αναφέρουν ότι το αγοράκι της οικογένειας ο 3 ετών Bogdan που χτυπήθηκε από τα θραύσματα στην ωμοπλάτη παραμένει ζωντανός και η κατάστασή του αν και κρίσιμη είναι σταθερή.Τραυματίστηκε και η 3 μηνών κόρη.
Κατά το πρακτορείο Reuters, η Ρωσία συγκέντρωσε ξαφνικά μεγάλο αριθμό προσωπικού (περί τις 10.000), άρματα μάχης, πολλαπλούς εκτοξευτές ρουκετών, πυροβόλα και βαρέα όπλα στην πρόχειρη στρατιωτική βάση του Κουζμίνσκι, η οποία απέχει περί τα 50 χλμ. από τα σύνορα και υποστηρίζει ότι σε πολλά από τα οχήματα έχει αφαιρεθεί κάθε διακριτικό και αριθμός.
Φυσικά, μετά το πρώτο τηλεγράφημα του πρακτορείου η Μόσχα διέψευσε όλες τις εικασίες περί "επικείμενης επίθεσης ή εισόδου στην Ουκρανία στρατιωτών-εθελοντών" και τόνισε ότι "στρατεύματα έχουν σταλεί στη βάση για ασκήσεις".
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, επίσης, Ντμίτρι Πεσκόφ, ερωτώμενος(προβοκατόρικα...) από δημοσιογράφο του Reuters αν οι συγκεντρώσεις στρατευμάτων είναι προάγγελος εισβολής, του απάντησε ότι "Η ερώτηση δεν είναι σωστά διατυπωμένη" και τον "έκοψε" εκεί.
Υποτίθεται ότι ο αριθμός των τεθωρακισμένων και των βαρέων όπλων στη βάση έχει, γενικά, τριπλασιαστεί σε σχέση με το Μάρτιο και αυτό είναι φυσιολογικό αν γίνεται όντως άσκηση.
Το Reuters μεταδίδει ότι τέσσερις εμπορικές αμαξοστοιχίες ξεφόρτωσαν οχήματα και στρατεύματα στην περιοχή της βάσης, ενώ άλλα οχήματα και στρατεύματα αφίχθησαν οδικώς.
Από τα τρένα αποβιβάστηκαν τουλάχιστον 26 αναβαθμισμένα άρματα Τ-72SM και 30 συστήματα εκτόξευσης πολλαπλών ρουκετών Uragan, πέραν των άλλων οχημάτων.
Παράλληλα, όλοι οι δρόμοι γύρω από τη βάση έχουν επισκευαστεί, ώστε να διευκολύνεται η διέλευση βαρέων οχημάτων.






10731038_1458622851097386_8267680921456583136_nCauilguzgiugadz


Η μητέρα η Κατερίνα ακρωτηριάστηκε και από τα 2 χέρια αλλά είναι ζωντανή.
Γείτονες αυτόπτες μάρτυρες την ώρα της επίθεσης επιβεβαιώνουν ότι οι βομβαρδισμοί προήλθαν από την κατεύθυνση των ουκρανικών  θέσεων.Οι βομβρδισμοί αστικής ζώνης και αμάχων αποτελούν εγκλήματα πολέμου αλλα προφανώς ούτε το Κίεβο, όυτε τις ΗΠΑ, ούτε τα ΜΜΕ τους ενδιαφέρει αυτό.
Tην ίδια στιγμή στο Λουγκάνσκ 2.500 κόσμος αψήφισε το φόβο του πολέμου και αποχαιρέτησε τον διοικητή Alexei Mozgovoy που σκοτώθηκε σε ενέδρα πριν 2 ημέρες.
Ο ρωσόφωνος ποιητής διοκητής είχε γράψει κάποτε ένα "προφητικό" ποίημα "Είναι ένα δώρο να πεθαίνει κανείς τον Μάη". Και όντως οι ναζιστές του Κιέβου επέλεξαν να του στήσουν μια άνανδρη ενέδρα στις 23 Μαϊου.
Σε ενέδρα θανάτου στον οικισμό Mikhailovka στην ευρύτερη περιοχή του Λουγκάνσκ δολοφονήθηκε τότε ο πασίγνωστος διοικητής του ρωσόφωνου τάγματος "Φαντάσματα" Alexei Mozgovoy.
Σκοτώθηκαν και μέλη της συνοδείας του όπως η εκπρόσωπος τύπου του Άννα, 2 σωματοφύλακές του και ο οδηγός του. Άγνωστοι (λέμε τώρα) άνοιξαν πυρ με πυροβόλα και  πολυβόλα κατά του τζιπ που επέβαινε. Το γάζωσαν στη κυριολεξία ενώ χτυπήθηκαν από τον καταιγισμό των πυρών και 2 άλλα ιδιωτικά αυτοκίνητα, δηλαδή αμάχων.
Οι εικόνες από τον τόπο της επίθεσης είναι συγκλονιστικέςCauhsgiusgiusgiusqhu
Ουκρανική ομάδα δολιοφθορέων ονόματι “Σκιές” ανέλαβαν την ευθύνη της δολοφονίας του σε σελίδα τους στο fb και απαίτησαν 300.000 χρίβνα το τοπικό νόμισμα για το ανδραγάθημά τους και τις καλές υπηρεσίες που πρόσφεραν.Περιγράφουν τις ακριβείς συνθήκες της δολοφονίας sihhoishishisqjih

yffyofyoyfgyligiu
Ο Αλεξέι Μοσγκοβόι, ο δολοφονημένος διοικητής του  τάγματος "Φαντάσματα" και επικεφαλής της πολιτοφυλακής της Λαικής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ, σε ποίημά του είχε υμνήσει τον θάνατο που έρχεται τον Μάη…
Είναι ένα δώρο να πεθαίνει κανείς τον Μάη
Εύκολα θα σκαφτεί ο τάφος
Και τα αηδόνια θα τραγουδούν το τραγούδι τους
κάθε φορά και πιο ασυναγώνιστα.
Τον Μάιο, η βροντή των καταιγίδων θα υποσκελίζει τους θρήνους και τους νεκρικούς ύμνους
Το Μάιο αυτά τα κελαιδίσματα θα είναι τα μελαγχολική τραγούδια των κηδειών
Και η βροχή θα κυλά αντί των δακρύων
διαλύοντας τη λύπη των αναμνήσεων
Το ύψωμα του τάφου θα βρίσκεται πάνω στο σμαραγδένιο γρασίδι
και ο σταυρός θα σχηματίζεται φυσικά μέσα στο άλσος της σημύδας.
Κάτω από τα θρόισμα των νεογέννητων φύλλων, υφέρπει μια ακαταμάχητη δίψα για ζωή,
Ο ήλιος δεν έχει κάψει ακόμα το γρασίδι και κάθετι έχει ψυχή.
Είναι ένα δώρο να πεθαίνει κανείς τον Μάη.
Για να μένει πίσω με την εαρινή δροσιά.
Είναι ένα δώρο, να πεθαίνει κανείς τον Μάη …
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου