Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Ρωσική προειδοποίηση στα τουρκάκια: «Την επόμενη φορά…»


smetlivy_russian_ship
Σκληρότερη θα είναι η αντίδραση της Ρωσίας αν ξαναϋπάρξει τουρκική προκλητικότητα…
Εάν τουρκικά στρατιωτικά σκάφη συνεχίσουν να παραβιάζουν τους διεθνείς κανονισμούς και να προσεγγίζουν τα Ρωσικά πλοία χωρίς να ακολουθούν τις κατάλληλες διαδικασίες, το ρωσικό Ναυτικό θα ενεργήσει σύμφωνα με το ισχύον δίκαιο της θάλασσας, δήλωσε ο Λεονίντ Καλάσνικοφ, αναπληρωτής επικεφαλής της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Κρατικής Δούμας της Ρωσίας.
«Αν το τουρκικό πλοίο αναμενόταν να κάνει ορισμένες προϋποθέσεις, οι οποίες έπρεπε να πληρούνται εκείνη τη στιγμή και δεν τις εκτελέσουν, τότε εμείς [Ρωσία] δεν θα πρέπει να συγκρατηθούμε αλλά να ενεργήσουμε σύμφωνα με τους νόμους που προβλέπονται από πράγματα για τα οποία έχουμε έρθει εδώ, αυτό είναι όλο», είπε ο Καλάσνικοφ.
Σύμφωνα με τον Καλάσνικοφ, τέτοιες ενέργειες μόνο επιδεινώνουν τη συνολική σχέση μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας, η οποία είναι ήδη τεταμένη αυτή τη στιγμή.
Νωρίτερα σήμερα το πλήρωμα του ρωσικού καταστροφέα «Smetlivy» αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει πυροβόλα όπλα για να αποτρέψει μια σύγκρουση με τουρκικό αλιευτικό σκάφος στο βόρειο τμήμα του Αιγαίου, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου