Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Το 4ο Ράιχ του Ερντογάν

erntogan

Στα χνάρια του Νουρετίν Ερσίν (Αττίλα) βαδίζει ο Ρετζίπ Ταγίπ Ερντογάν.  καθώς τα μεγαλεπήβολα σχέδιά του για την κατάκτηση του κόσμου, ξεκινάνε με εισβολή στην Συρία. Με πρόσχημα την δημιουργία μιας ζώνης ασφαλείας στην Συρία, που θα διαφυλάξει την "ανθρωπότητα" από τους τζιχαντιστές, ο Τούρκος Πρόεδρος, προσπαθεί να μετατρέψει τη βορειοδυτική Συρία σε ψευδοκράτος. Όπως ο ίδιος ισχυρίζεται  στη "ζώνη ασφαλείας" θα βρίσκουν καταφύγιο οι πρόσφυγες που διώκονται από τη Συρία.
Σκοπός του είναι στο προτεκτοράτο που θα δημιουργηθεί να κυβερνάει ο Στρατός της Κατάκτησης (Αλ-Κάϊντα και FSA) που επίσημα εξοπλίζεται από την Τουρκία. Μέσα στα σχέδια του Ερντογάν είναι να σταματήσει την επέκταση των κουρδικών δυνάμεων βόρεια της Συρίας, γεγονός που φοβίζει το Τούρκο Πρόεδρο, γιατί η δημιουργία κουρδικής επικράτειας στη βόρεια Συρία είναι προπομπός του διαμελισμού της, αφού φυσικό επακόλουθο είναι ότι θα ακολουθήσουν και οι Κούρδοι της Τουρκίας που θα διεκδικήσουν με τη σειρά τους εθνική ανεξαρτησία για να ενωθούν με τους ομοεθνείς τους σε Συρία και Ιράκ σε ένα ενιαίο κράτος.
Η απειλή που κρύβεται πίσω από το μεγάλο αυτό σχέδιο, είναι ότι ενδέχεται μελλοντικά ο Ερντογάν να χρησιμοποιήσει ως ανθρώπινη ασπίδα τους πρόσφυγες ή ακόμα χειρότερα να του κατατάξει στις ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας.
Προς το παρόν η επέμβαση των Ρώσων στην Συρία, ματαίωσε τα σχέδια του Τούρκου Προέδρου.
Οι ΗΠΑ δεν πείθονται από τα επιχειρήματα του Τούρκου Προέδρου. Επιπλέον μην ξεχνάμε ότι πρόσφατα η Τουρκία χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να ανακόψει την μεγάλη εισροή προσφύγων στα ευρωπαϊκά εδάφη.
Αν όμως η Τουρκία επιτύχει το σκοπό της, θα επιχειρήσει να αλλάξει τις γεωπολιτικές θέσεις της Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ, αφού θα απαιτήσει μερίδιο από τους υδρογονάνθρακες την ανατολικής Μεσογείου αλλά και εδάφη. Ενώ ταυτόχρονα ελλοχεύει η απειλή να εισβάλλουν σε μια εξ αυτών των χωρών - αν όχι σε όλες - με σκοπό να εξαφανίσουν το χριστιανικό στοιχείο, στις γύρω περιοχές.
Όπως όλα δείχνουν, το παρελθόν επαναλαμβάνεται αφού οι ΗΠΑ που πολέμησαν τον γερμανοτουρκικό άξονα, στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο θα το ξανακάνουν αφού έχουν αρχίσει να υπονομεύουν τη Γερμανία και τη Τουρκία ξανά για να τις «συμμαζέψουν».




voice news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου