Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Ούτε Εθνική, ούτε Παιδεία



Όσοι νομίζαμε πως ο Μπαλτάς ήταν το τελειωτικό χτύπημα στο χώρο της εκπαίδευσης, πέσαμε πολύ έξω. Ο Μπαλτάς της Παιδείας, που τώρα θα συνεχίσει το καταστροφικό του έργο στον Πολιτισμό, αφήνει τη θέση του για να τον διαδεχτούν τρεις «πραγματικοί» πολιτικοί της Παιδείας.
Και βέβαια κανείς δε περίμενε από μια αριστερή κυβέρνηση να σεβαστεί το θρήσκευμα, θα έπρεπε όμως ως όφειλε να σεβαστεί το Σύνταγμα και τους Νόμους.
Έτσι, η Σία Αναγνωστοπούλου, -της οποίας τα καμώματα στα κρίσιμα εθνικά θέματα τα καταγράφουμε παρακάτω- ήρθε να κάνει μια πραγματικά “προοδευτική” και “εθνικά υπεύθυνη” πρόταση με την οποία δίνει τη “δυνατότητα σε οποίον μαθητή θέλει να μη διδάσκεται το μάθημα των θρησκευτικών, χωρίς μάλιστα να είναι υποχρεωμένος να το δηλώσει σε κάποιο δημόσιο έγγραφο”.
Για να είμαστε σαφείς.
Το Σύνταγμα κανονίζει ποια είναι πορεία αυτού του κράτους και όπως αναφέρει το Σύνταγμα η παιδεία μας πρέπει να είναι εθνική, χριστιανική, ελληνοχριστιανική παιδεία. Με λίγα λόγια δεν μπορεί ο καθένας να λέει ό,τι θέλει. Είναι καλό λοιπόν ορισμένοι καλοθελητές, να μη μπερδεύουν τις ιδεοληψίες τους, όσα συζητάγαν πριν χρόνια στα φεστιβάλ του ΚΚΕ Εσωτερικού, με την πραγματικότητα της χώρας.
Και υπάρχει και κάτι ακόμα. Πιο κρίσιμο. Αυτή η αντεθνική πολιτική, λαμβάνει χώρα σε μια εποχή με χιλιάδες νέους μετανάστες να εισέρχονται καθημερινά στην Ελλάδα, με ότι μπορεί να σημάνει αυτό. Μακρυά από εμάς ο ρατσισμός, η ξενοφοβία και σίγουρα όχι απέναντι στους ταλαιπωρημένους και εξαθλιωμένους μετανάστες, αλλά κάθε κράτος- έθνος οφείλει να προστατεύει τις αξίες του και σίγουρα σε αυτό δεν βοηθάνε τέτοιου είδους προτάσεις.
Από την άλλη ο Υπουργός Παιδείας εχρίσθη ο άθεος και χωρίς πτυχίο Νίκος Φίλης. Προφανώς δεν έχουμε κανένα θέμα με το δικαίωμα που έχει ο καθένας να πιστεύει ή να μην πιστεύει. Αλλά το να τοποθετείς τον πρώην αρχισυντάκτη της Αυγής των 600φ. τιράζ στην πιο κομβική θέση του πιο ευαίσθητου τομέα πολιτικής, δημιουργεί ερωτηματικά για το αν και κατά πόσον σκέφτεσαι το μέλλον των παιδιών.
Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Ο κ. Φίλης, προφανώς εμποτισμένος από τον εθνομηδενισμό της ανανεωτικής αριστεράς έχει αρθρογραφήσει αρκετές φορές για την γενοκτονία του μικρασιατικού Ελληνισμού, η οποία κατά το νέο υπουργό παιδείας, δεν ήταν και τόσο γενοκτονία.
Ας δούμε λοιπόν τι έγραφε μεταξύ άλλων, ο Νίκος Φίλης στην Αυγή στις 20/8/2014 σε άρθρο με τίτλο Παλαιοκομματισμός και "Γενοκτονία" (σε εισαγωγικά το γενοκτονία):
"Τα περί Γενοκτονίας ήταν μια απόφαση εσωτερικής πολιτικής σκοπιμότητας και όχι διεθνούς σημασίας. Γι' αυτό και το ελληνικό κράτος ποτέ δεν προέβαλε στα διεθνή φόρα θέμα αναγνώρισης αυτής της "Γενοκτονίας", σε αντίθεση με τους Αρμένιους, οι οποίοι επεχείρησαν και πέτυχαν για τη δική τους περίπτωση απόφαση της γαλλικής Γερουσίας", ενώ σε άλλο σημείο τόνιζε :"στην Ελληνική Ιστορία η Μικρασιατική Καταστροφή ποτέ δεν χαρακτηρίστηκε ως Γενοκτονία. Γράφαμε, διδασκόμασταν, θυμόμαστε την Καταστροφή. Αυτό έχει σημασία για να αντιληφθούμε ότι η όψιμη μετακίνηση σε επίπεδο ορολογίας υποκρύπτει απόπειρα μετάλλαξης της ιστορικής εμπειρίας και των γεγονότων, η οποία μάλιστα "επισημοποιείται" με την παραγωγή μιας νέας, μεροληπτικής ιστορίας". Δε δίσταζε μάλιστα να προβεί σε επίθεση κατά του Αντώνη Σαμαρά, υπογραμμίζοντας με θράσος πως "έπειτα από μια εικοσαετία κρατικής ύπνωσης ως προς τη χρήση του όρου Γενοκτονία, το θέμα επανέρχεται ουσιαστικά με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού (σσ Α. Σαμαρά). Οι 38 βουλευτές της Ν.Δ., οι οποίοι ανήκουν σε όλο το φάσμα της παράταξης, ανάμεσά τους και ορισμένοι πρώην υπουργοί, ζητούν από τον πρωθυπουργό να αναβαθμίσει την επίσημη θέση, συνδυάζοντας την "Γενοκτονία" των χριστιανών της Ανατολής με το Ολοκαύτωμα και τη ρατσιστική βία, δηλαδή ζητείται εκ του πονηρού η σύνδεση ανόμοιων ιστορικά και διαφορετικών πολιτικά υποθέσεων. Η εθνικιστική δημαγωγία κατά κανόνα λειτουργεί ως προκάλυμμα για να κρυφθούν οι ολέθριες επιπτώσεις εις βάρος του λαού. Σήμερα, μάλιστα, επιδιώκεται να συγκαλυφθεί η μνημονιακή υποτέλεια».
Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας η γνωστή για τη μάχη που είχε δώσει προκειμένου να περάσει το Σχέδιο Ανάν, κ. Σία Αναγνωστοπούλου, η οποία μάλιστα συμμετείχε και στην έμμισθη επιτροπή του Υπουργείου Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας όταν υπουργός εξωτερικών διατελούσε ο νυν υπουργός της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γιάννης Κασουλίδης. Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια δηλαδή.
Και τα happening δεν σταματούν σε αυτήν την κυβέρνηση με την τοποθέτηση στη θέση της Γενικής Γραμματέας, της κ. Ξουλίδου, πολιτευτή με τους ΑΝΕΛ, η οποία στο διδακτορικό της αναφέρει τον βρώμικο ρόλο των Μασόνων και των Αμερικανο-Εβραίων στην ελληνική ιστορία.
Προφανώς δε μπορεί σε καμία περίπτωση να περάσει απαρατήρητη η τοποθέτηση του θεατρικού συγγραφέα-σκηνοθέτη και πρώην Πρύτανη του ΕΚΠΑ κ. Θ. Πελεγρίνη, ο οποίος επιτέλους αποζημιώθηκε για τους αγώνες που έδωσε ώστε οι σχολές να είναι κλειστές, πριν από 2 χρόνια.
Τα επισημαίνουμε όλα αυτά, για να τους θυμίζουμε, πως εμείς θα είμαστε εδώ να τα υπενθυμίζουμε όλα.
Καλό λοιπόν θα είναι να ασχοληθούν άμεσα με το χάος των 20.000 κενών που άφησε ο Μπαλτάς στην Παιδεία, γιατί μας βλέπω να φτάνουμε Χριστούγεννα και ακόμη μαθήματα να μην έχουν γίνει...



antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου