Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

EUROGROUP: Διεκόπη (Συνεχίζεται την Κυριακή) – Θρίλερ με Τελεσίγραφα και Απειλές για GREXIT


eurogroup_skies
ΘΡΙΛΕΡ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ… ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΑΝΕΛΕΗΤΟ ΠΟΛΕΜΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΝΑΖΙ ΚΑΙ ΤΑ «ΤΣΙΡΑΚΙΑ» ΤΟΥΣ… ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΝ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ… ΚΡΑΤΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ ΜΑΧΗ…
01:27 Ισπανός ΥΠΟΙΚ: Πρέπει να προσπαθήσουμε μέχρι τέλους
01:24 Σαπέν (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Παραμένω πάντα αισιόδοξος
01:22 Στουμπ (ΥΠΟΙΚ Φινλανδίας): Σημειώθηκε καλή πρόοδος στο Eurogroup
01:21 Xωρίς δηλώσεις έφυγε η Κριστίν Λαγκάρντ

0:01 Έπειτα από εννιά ώρες ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Eurogroup για την Ελλάδα, η οποία θα συνεχιστεί το πρωί της Κυριακής (11:00 Βρυξελλών – 12:00 Ελλάδας), λίγες ώρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής των ευρωπαίων ηγετών.
Τη λήξη επιβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας, Αλεξάντερ Στουμπ, μέσω Twitter γράφοντας: «Τέλος η συνεδρίαση του Eurogroup. Θα συνεχιστεί αύριο».
«Είχαμε μια βαθιά συζήτηση για την Ελλάδα, για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης. Συζητήσαμε και μελετήσαμε τα οικονομικά ζητήματα δεν ολοκληρώσαμε τη συζήτηση θα συνεχίζουμε ξανά τη συζήτηση την Κυριακή στις 11 (σ.σ. 12 ώρα Ελλάδος).», ήταν η σύντομη δήλωση που έκανε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ εξερχόμενος του κτιρίου όπου έγινε η συνεδρίαση.


00:52 Ο δημοσιογράφος του SkyNews Εντ Κόνγουεϊ αναφέρει στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, πως το Eurogroup θα απαιτήσει από την Ελλάδα να νομοθετήσει διάφορες μεταρρυθμίσεις οι οποίες αφορούν τις ιδιωτικοποιήσεις και τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις. Συνολικά απαιτούν έξι νομοσχέδια να ψηφιστούν μέσα στην εβδομάδα.
23:15 Οι Φινλανδοί αποδεικνύονται απροσπέλαστο εμπόδιο για συμφωνία με την Ελλάδα στο δραματικό Eurogroup, ίσως ακόμα υψηλότερο και από τη Γερμανία.
Το εθνικό δίκτυο Yle μετέδωσε ότι η φινλανδική κυβέρνηση είναι έτοιμη για βέτο προς ένα τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα. Αιτία, οι εθνικιστές κυβερνητικοί εταίροι, οι Αληθινοί Φινλανδοί οι οποίοι λένε όχι προς νέα βοήθεια στην Ελλάδα. Σημειώσε παράλληλα, ότι σήμερα το πρωί, εξαιτίας του ζητήματος κινδύνευσε ακόμη και η ύπαρξη του κυβερνητικού συνασπισμού.
Η απόφαση του Eurogroup θα πρέπει να είναι ομόφωνη.
ΝΩΡΙΤΕΡΑ
Τελευταίες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί στις 23:00 χωρίς αποτέλεσμα, με το ζήτημα να μετατίθεται στις αυριανές Συνόδους Κορυφής, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν δύο συνεδριάσεις του Eurogroup την ερχόμενη εβδομάδα, με την πιο σίγουρη να είναι αυτή της Δευτέρας.
Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο δεν αποκλείεται να συνεχιστεί και το πρωί της Κυριακής η συνεδρίαση. Η αδυναμία απόφασης σχετίζεται με το ότι οι Ευρωπαίοι φέρονται να ζητούν περισσότερα και πιο συγκεκριμένα μέτρα από την Αθήνα.
Με τη συνεδρίαση να έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο σε διάρκεια, νωρίτερα υπήρξε προσωρινή διακοπή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό έγινε για να δειπνήσουν οι υπουργοί Οικονομικών ενώ άλλες πηγές ανέφεραν ότι έγινε για να υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Τσακαλώτου, καθώς οι Ευρωπαίοι ζητούν περισσότερες διασφαλίσεις από τον Ελληνα ομόλογό τους.
Σύμφωνα με το Reuters οι υπουργοί Οικονομικών που συμμετέχουν στο Eurogroup είπαν στον κ.Τσακαλώτο πως αν και η Ελλάδα έχει καταφέρει πολλά, θα πρέπει να βάλει στις προτάσεις της ακόμα πιο βαθιές μεταρρυθμίσεις προκειμένου να τους πείσει και εκείνοι να δώσουν το πράσινο φως για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για ένα τρίτο πακέτο διάσωσης.
Οι πρώτες διαρροές από τα τεκταινόμενα στην συνεδρίαση του Eurogroup, εμφανίζουν τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης να πιέζουν τον Ευκλείδη Τσακαλώτο για περισσότερες και πιο βαθιές μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να ξεκινήσουν οι συνομιλίες για τρίτο πακέτο βοήθειας.
Γερμανικά ΜΜΕ επαναφέρουν στο προσκήνιο το σενάριο της βαθιάς ρήξης μεταξύ Μέρκελ και Σόιμπλε, τονίζοντας ότι η Γερμανίδα καγκελάριος θα ανάψει το πράσινο φως έστω και στη Σύνοδο των 28, φοβούμενη το τεράστιο ρήγμα που θα προκαλούσε άλλη απόφαση στο γαλλογερμανικό άξονα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου