Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Οι Vegan καταστρέφουν το περιβάλλον; (Βίντεο)

Οι Vegan καταστρέφουν το περιβάλλον; (Βίντεο)
Του Γιώργου Φαρμάκη
Τα τελευταία χρόνια ακούμε πολλά για το ότι εμείς που τρώμε κρέας καταστρέφουμε το περιβάλλον και για αυτό πρέπει όλοι να γίνουμε φυτοφάγοι δηλαδή Βιγκανιστές (Vegan) και να μην τρώμε καθόλου κρέας.
  Οι Βιγκανιστές υποστηρίζουν ότι  η παρασκευή ενός και μόνο μπιφτεκιού για ένα και μόνο μπέργκερ, είναι αρκετή ώστε να παράγει τα καύσιμα που χρειάζεται ένα αυτοκίνητο για να διανύσει μια απόσταση 30 χιλιομέτρων. Σύμφωνα  όμως με ερευνητές του πανεπιστημίου "Carnegie Mellon" , η κατανάλωση μαρουλιού είναι τρείς φορές  χειρότερη για το περιβάλλον ("φαινόμενο του θερμοκηπίου") από την κατανάλωση μπέικον.
Την παραπάνω έρευνα μπορείτε να την διαβάσετε στα αγγλικά ολόκληρη εδώ:

Σύμφωνα με τον πασίγνωστο σε όλο τον κόσμο ενημερωτικό ιστότοπο huffingtonpost ο αρθρογράφος/συγγραφέας Ambika Satija της Σχολής Δημόσιας Υγείας της Βοστόνης του Harvard T.H. Chan, δήλωσε ότι οι Βιγκανιστές είναι πολύ πιθανό να παρουσιάσουν προβλήματα στην καρδιά εάν  τρώνε φυτά τα οποία δεν είναι καλά ποιοτικά. Να προσθέσω ότι στην σύγχρονη εποχή με τους μεταλλαγμένους σπόρους που υπάρχουν, δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για το τι τρως ακόμα και αν έχεις φυτέψει δικά σου φυτά πόσο μάλλον αν αγοράζεις τρόφιμα.  

Τα παραπάνω μπορείτε να τα δείτε  εδώ:https://www.huffingtonpost.com/entry/vegetarian-diet-health_us_596e5613e4b00db3d0f39940?utm_hp_ref=vegan

Μεγάλη εντύπωση είχε κάνει άρθρο της Telegraph στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρεται το εξής: Το γάλα αμυγδάλου που λατρεύουν οι Βιγκανιστές είναι πράγματι  πολύ υγιεινό για τον άνθρωπο  αλλά είναι πολύ κακό για το περιβάλλον και αυτό γιατί για να παραχθεί έστω ένα μόνο αμύγδαλο, χρειάζονται να ξοδευτούν πολλά κυβικά νερού.
Υπάρχουν πολλές αποδείξεις ακόμα για το ότι ο Βιγκανισμός που υποτίθεται ότι βοηθάει το περιβάλλον, στην ουσία το καταστρέφει. Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τουλάχιστον ακόμα επτά επιχειρήματα για τα όσα διαβάζετε σε αυτό το άρθρο.


Αξίζει να αναφερθεί το ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι οι οποίοι πιστεύουν ότι ενώ είναι κακό να τρώνε κρέας λόγο του ότι βασανίζεται το ζώο που το σκοτώνει ο άνθρωπος, το να τρώνε φυτά είναι κάτι καλό αφού δεν σκοτώνουν κανένα και όμως αυτό είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο λάθος και θα δείτε το γιατί στο μεταφρασμένο βίντεο που ακολουθεί.


Λοιπόν για να μην έχει αυταπάτες κανείς μας θα πρέπει να καταλάβουμε ότι τα παραμύθια με τον Βιγκανισμό και την υπερθέρμανση και όλα αυτά τα "καλούδια" που απλόχερα μας προσφέρει η Νέα Τάξη Πραγμάτων, δεν είναι τίποτα παραπάνω από ακόμα ένα σχέδιο καταδυνάστευσης του ανθρώπου μέσω παρεμβάσεων ακόμα και στο DNA του. Στο σημείο αυτό να θυμηθούμε τα όσα πρώτος είχε πει ο Δημοσθένης Λιακόπουλος για τον Codex Alimentarious.


Αν δεν σας έπεισαν όλα τα παραπάνω τότε θα ήτανε καλό να αναρωτηθείτε το γιατί. Βέβαια κανείς δεν υποστηρίζει ότι είναι καλό να μην τρώμε και φυτά, αλλά άλλο αυτό και άλλο το να δημιουργούνται καταστάσεις παράλογες επειδή υπάρχουν διαφορετικές διατροφικές συνήθειες. Όλοι θα θυμάστε την επίθεση των Ελλήνων Βιγκανιστών Αναρχικών οι οποίοι δηλητηρίασαν συγκεκριμένα προϊόντα κρεατοφάγων με σκοπό να προκαλέσουν σοβαρές και επικίνδυνες βλάβες. Αν θυμάστε οι συγκεκριμένοι κύριοι όπως είχατε διαβάσει είχαν επιτεθεί και σε κρεοπώληδες 




el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου