Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

Σημεία των καιρών: «Όχι» στην εργασία λένε Έλληνες - Αποκαλυπτικό δημοσίευμα

Σημεία των καιρών: «Όχι» στην εργασία λένε Έλληνες - Αποκαλυπτικό δημοσίευμα

Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Η κυβέρνηση «εκπαιδεύει» τους πολίτες στα επιδόματά, προκειμένου να μην έχουν όρεξη και κίνητρο για εργασία!
Όχι, αυτό δεν το λέμε εμείς αλλά δημοσιεύματα, τα οποία σχολιάζουν άρθρο της εφημερίδας «Καθημερινής».

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα περιγράφει το «ελληνικό παράδοξο» εργαζόμενοι να  απορρίπτουν θέσεις εργασίας, έτσι ώστε να μην χάσουν το επίδομα του Κράτους.
Όπως αναφέρεται, η κυβερνητική πολιτική των επιδομάτων έχει δημιουργήσει σοβαρές στρεβλώσεις στην αγορά, παγιδεύοντας τους πολίτες στην φτώχεια.
Πολλοί φορολογούμενοι δεν θέλουν να δείξουν υψηλό εισόδημα. Ως εκ τούτου, απορρίπτουν μια πρόταση για δουλειά μερικής απασχόλησης, ώστε να διατηρηθεί το επίδομα ανεργίας.
Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης παγιδεύει του πάντες στην «φτώχεια».
Οι πολίτες συνηθίζουν στο επίδομα και απορρίπτουν θέσεις εργασίας! Δεν θέλουν περισσότερα. Κατά αυτόν τον τρόπο ενισχύεται η ανεργία αλλά και η εξάρτηση από τα χρήματα του Κράτους, τα οποία προέρχονται από το φορολογικό «ξεζούμισμα» των επιχειρήσεων.
Ο δικαιούχος του ΚΕΑ δεν θα χάσει το επίδομα, αν απορρίψει μια θέση εργασίας που θα του προσφέρει ο ΟΑΕΔ, γιατί πολύ απλά δεν εφαρμόζεται τέτοιου είδους πολιτική στην Ελλάδα.
Αντίθετα, θα χάσει το «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα», αν αποδεχθεί μια θέση εργασίας, η οποία θα δείχνει το εισόδημά του αυξημένο.
Η «Καθημερινή» αναφέρει τρία παραδείγματα:
  • Ο γονιός με δύο παιδιά δεν θα θελήσει να αυξήσει το εισόδημά του από τα 20.000 στα 21.000 ευρώ καθώς εκτός από τον επιπλέον φόρο με τον οποίο θα επιβαρυνθεί θα χάσει και 560 ευρώ από το επίδομα τέκνων. Από τα 1000 ευρώ της πρόσθετης αμοιβής, θα πληρώσει τα 350 ευρώ σε φόρους και εισφορά αλληλεγγύης, θα χάσει και τα 560 του επιδόματος και τελικώς θα του μείνουν… 90 ευρώ.
  • Οι γονείς ενός παιδιού θα προτιμήσουν να εμφανιστούν με δηλωθέν εισόδημα 15.000 ευρώ παρά να πάρουν μια αύξηση που θα τους στερήσει το «κοινωνικό τιμολόγιο» της ΔΕΗ αλλά και την ελπίδα ότι θα εισπράξουν και το 2018 «κοινωνικό μέρισμα». Μόνο η ζημιά από το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ θα είναι τουλάχιστον 250 ευρώ.
  • Η μητέρα ενός παιδιού που θα μείνει χωρίς δουλειά, θα προτιμήσει για έναν χρόνο να εισπράττει το επίδομα ανεργίας (διαμορφώνεται στα 4752 ευρώ ετησίως) παρά να πιάσει  μια δουλειά με 4ωρο η οποία στην καλύτερη περίπτωση θα της εξασφαλίσει αποδοχές περίπου 4000 ευρώ με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην αγορά.
Εν κατακλείδι:
Η κυβέρνηση αντί να ενισχύει την εργασία με το να στηρίζει τις επιχειρήσεις που δημιουργούν θέσεις, στηρίζει την πολιτική των επιδομάτων, η οποία «παγιδεύει» τους πολίτες στην φτώχεια.
Το δικαίωμα στην εργασία μετατρέπεται σε δικαίωμα στα επιδόματα.
Οι πολίτες προτιμούν το εγγυημένο ΚΡΑΤΙΚΟ επίδομα, από το να εργαστούν συμπληρωματικά, με τους μισθούς, στον ιδιωτικό τομέα, να είναι χαμηλοί, λόγω των υπέρογκων φόρων που επιβάλλονται.
Έτσι, θα στηρίξουν την όποια κυβέρνηση ή παγκόσμιο καθεστώς που θα τους εξασφαλίσει επιδόματα.
Η νοοτροπία των Ελλήνων αλλάζει…



el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου