Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

Έρχονται νέα πογκρόμ κατά των Ελλήνων; Το συμβάν-πρόκληση από την Σμύρνη



Μόλις πριν λίγο αποκαλύφθηκε από τον βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη ένα συμβάν – πρόκληση προς τον 
ελληνισμό της Μικράς Ασίας, τους Έλληνες που αντιστέκονται στην σημερινή Τουρκία.
 Του Άρη Δημόπουλου

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για την απόπειρα εμπρησμού του ελληνικού προξενείου στην πολύπαθη Σμύρνη που επιχείρησαν άγνωστοι την παραμονή της πρωτοχρονιάς, ένα σοβαρότατο περιστατικό που μάλλον περνιέται στα…ψιλά από την ελληνική κυβέρνηση.
Απόδειξη οι δηλώσεις του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ για το περίεργο συμβάν που αποσιωπήθηκε στην Σμύρνη:
«Το ιστορικό Ελληνικό Προξενείο της Σμύρνης την παραμονή της Πρωτοχρονιάς δέχθηκε μια απόπειρα πυρπολισμού με την στάση των τουρκικών αρχών να είναι απαθής. «Μακριά από μένα κάθε ακραία άποψη των πραγμάτων. Όμως απευθυνόμενος στο ακροατήριο που έχουμε μπροστά μας, η χώρα μας έχει ιστορική μνήμη, η χώρα μας ξέρει πολύ καλά να τιμά τη φιλία με τις γείτονες χώρες αλλά και να στέκεται απέναντι σε προκλήσεις και να απαντά με τρόπο που επιτάσσει το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο του λαού μας».
Μάλιστα κύκλοι του ελληνικού προξενείου το χαρακτηρίζουν ως ένα «θλιβερό αλλά μεμονωμένο περιστατικό για τον εντοπισμό των δραστών του οποίου διενεργούνται έρευνες από τις τουρκικές αρχές«.
Το ποιος ακριβώς εγγυάται ότι το συγκεκριμένο σοβαρό περιστατικό ήταν….μεμονωμένο, μας κάνει αυτόματα να ανατρέξουμε στις πολύ πρόσφατες προκλήσεις σε άλλη μία -τουρκική πλέον- πόλη των Ελλήνων, την Κωνσταντινούπολη.
Θυμίζουμε πως με την ανοχή των τουρκικών αρχών και φυσικά του Ερντογάν, ομάδα των ανθελλήνων Γκρίζων Λύκων εισέβαλε στις αρχές του περασμένου μήνα στην Αγία Σοφία, σε μία υψίστη πρόκληση, προσευχόμενη στον…Αλλάχ.
Ας ελπίσουμε πως όντως ήταν μία μεμονωμένη επίθεση στο ανακαινισμένο ελληνικό προξενείο της Σμύρνης, ωστόσο τα φαινόμενα στην ισλαμική Τουρκία άλλα δείχνουν:




taxalia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου