Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018

Θεοφάνεια-Κάλυμνος: Σε «αποστειρωμένο περιβάλλον» η επίσκεψη Τσίπρα-Καμμένου υπό τον φόβο επεισοδίων

Θεοφάνεια-Κάλυμνος: Σε «αποστειρωμένο περιβάλλον» η επίσκεψη Τσίπρα-Καμμένου υπό τον φόβο επεισοδίων
Του Άρη Δημόπουλου
Έφτασαν στο σημείο να ελέγχουν εξονυχιστικά μέχρι και τους κολυμβητές! Τα φετινά Θεοφάνεια θα μείνουν στην ιστορία για τα πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας που ποτέ άλλοτε δεν έχουν παρθεί σε τέτοιο βαθμό, πόσο μάλλον για μία θρησκευτική γιορτή-τελετή σαν κι αυτή.
Ο λόγος για τα πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας που έχουν παρθεί στο νησί της Καλύμνου ελέω της επίσκεψης των Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου για τα Θεοφάνεια, με το σχέδιο των αρχών να βρίσκεται υπό επεξεργασία εδώ και αρκετές μέρες. 
Σημειώνεται πως σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε και θα δείτε παρακάτω, αυτήν την ώρα οι Τσίπρας-Καμμένος παρακολουθούν την Ακολουθία του «Μεγάλου Αγιασμού». Δείτε συνοπτικά το σημερινό πρόγραμμα έτσι όπως έχει ανακοινωθεί, χωρίς να αποκλείονται ορισμένες αλλαγές:
10.00π.μ. Άφιξη Πρωθυπουργού στον Αερολιμένα Καλύμνου-Υποδοχή από κ. Δήμαρχο και Έπαρχο. Μετάβαση στο Δημαρχείο.
10.30π.μ. Προσέλευση του Πρωθυπουργού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Σωτήρος Χριστού για την παρακολούθηση της Ακολουθίας του «Μεγάλου Αγιασμού».
11.00 π.μ. Ιερά πομπή και μετάβαση στον χώρο ρίψεως του Τιμίου Σταυρού για τον «Καθαγιασμό των Υδάτων».
11.30 π.μ. Πέρας τελετής αγιασμού υδάτων επιστροφή στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Σωτήρος Χριστού-Πέρας Ακολουθίας.
11.40 π.μ. Κίνηση προς το Ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου «ΑΙ ΜΟΥΣΑΙ»
12.00 μ. Χαιρετισμός Δημάρχου- Επάρχου-Μητροπολίτου.
Τελετής ανακήρυξης του Πρωθυπουργού σε επίτιμο δημότη Δήμου Καλυμνίων
Χαιρετισμός Πρωθυπουργού. Επίδοση αναμνηστικών
13.00 μ.μ. Παράθεση επίσημου γεύματος
Αυτό όμως που έχει κεντρίσει τα βλέμματα πολλών ΜΜΕ και όχι μόνο, δεν είναι ο συμβολικός χαρακτήρας της επίσκεψης Τσίπρα-Καμμένου ελέω τουρκικών προκλήσεων, αλλά τα πρωτοφανή για μία τέτοια μέρα μέτρα ασφαλείας στο νησί. Δεν είναι καθόλου υπερβολή να ειπωθεί πως οι δύο πολιτικοί μαζί με τις συνοδείες τους θα επισκεφθούν ένα «αποστειρωμένο περιβάλλον», που θυμίζει αρκετά τις εκάστοτε επισκέψεις ξένων ηγετών στην χώρα μας.
Ενδεικτικό των δρακόντειων μέτρων που ξεπερνούν τα όρια της υπερβολής είναι ο αυστηρότατος έλεγχος ακόμη και των κολυμβητών που θα πάρουν μέρος στον Καθαγιασμό των Υδάτων από τον Τίμιο Σταυρό. Όσοι -αυστηρά από 15 έως 20 ετών- ήθελαν να δηλώσουν συμμετοχή, θα έπρεπε να προσέρχονται καθημερινά στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως στο νησί, από 27 Δεκεμβρίου 2017 έως 4 Ιανουαρίου 2018, υποβάλλοντας σχετικές αιτήσεις με όλα τα στοιχεία τους!
Η όλη διαδικασία θυμίζει περισσότερο....γραφειοκρατικές πρακτικές, παρά τελετή Καθαγιασμού των Υδάτων.
Εκτός αυτού, ζητήθηκαν από τις αρχές όλα ανεξαιρέτως τα ονόματα από τους εκπροσώπους του τύπου που θα παραστούν στην τελετή Καθαγιασμού, βγάζοντας ακόμη διαπιστεύσεις (!!), πράγμα που ισχύει και για όσους εργαζόμενους ΜΜΕ είναι κάτοικοι της Καλύμνου! 
Η αλήθεια είναι πως η επίσκεψη τόσο του πρωθυπουργού όσο και του προέδρου των ΑΝΕΛ γίνονται σε μία ιδιαίτερα ακατάλληλη για αυτούς περίοδο, μιας και από την αρχή του 2018 βρίσκεται σε ισχύ το μέτρο κατάργησης του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ για τα νησιά, μεταξύ των οποίων βρίσκεται φυσικά η Κάλυμνος. 
Όπως είναι λογικό, ο κίνδυνος για διαμαρτυρίες είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτός, χωρίς αυτό βέβαια να δικαιολογεί τα πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας.




el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου