Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Δεν θα τελειώσει ποτέ το "Ισλαμικό Κράτος"- Προειδοποίηση για νέα οργάνωση



Δεν θα τελειώσει ποτέ το "Ισλαμικό Κράτος"- Προειδοποίηση για νέα οργάνωση

Απαισιόδοξες προβλέψεις για το μέλλον

Απαισιόδοξες είναι οι προβλέψεις ειδικών για το μέλλον του ISIS, καθώς εκτιμούν ότι παρά τις νίκες σε Συρία και Ιράκ η τρομοκρατική οργάνωση που αιματοκύλισε σχεδόν όλο τον κόσμο δεν έχει πεθάνει, αλλά αντίθετα είναι ικανή να διεξάγει νέες επιθέσεις.

Ειδικότερα, ειδικοί σε θέματα αντιτρομοκρατίας που συμμετείχαν σε συνέδριο στο Λονδίνο τόνισαν ότι εάν το Ισλαμικό Κράτος δεν απομονωθεί από το διαδίκτυο, με τη συνδρομή των μεγάλων ιντερνετικών εταιρειών, η Βρετανία δεν θα καταφέρει να είναι ποτέ ασφαλής από τους τζιχαντιστές. Ο Πάτρικ Μακγκίνες, αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφαλείας της Βρετανίδας Πρωθυπουργού τόνισε ότι η ταχύτητα με την οποία οι φανατικοί ριζοσπαστικοποιούνται έχει γίνει τόσο μεγάλη που «δεν την προλαβαίνουμε».

Πρόσθεσε ότι οι εταιρείες του διαδικτύου έχουν τις δυνατότητες να μπλοκάρουν τους τρομοκράτες για να μην αναρτούν και διακινούν την προπαγάνδα τους.
Σε ερώτηση εάν οι διαδικτυακές εταιρείες κάνουν αρκετά στην αντιμετώπιση των τρομοκρατών, απάντησε ότι δεν είναι εντελώς πεπεισμένος ότι έχουν εξαντλήσει τις δυνατότητές τους.
Στο ίδιο συνέδριο φιλοξενήθηκαν και οι δηλώσεις του επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία του ότι φανατικοί μπορεί να διδαχτούν μέσω διαδικτύου πώς να κατασκευάζουν βιολογικά όπλα.
Ο Ντε Κερχόβ προειδοποίησε ότι οι φανατικοί μπορεί να μάθουν μέσω διαδικτύου πώς να φτιάχνουν βιολογικά όπλα.
«Δυστυχώς, είναι πιθανώς ευκολότερο από παλιά για έναν μοναχικό λυκο να διαπράξει μια επίθεση με καταστροφικές συνέπειες», ενώ «ορισμένοι από αυτούς διδάχτηκαν στο πεδίο της μάχης». «Τι θα γίνει εάν κάποιος δημοσιεύσει ένα παρόμοιο άρθρο για το πώς να κατασκευάσεις ένα βιολογικό όπλο στην κουζίνα της μητέρας σου;, πρόσθεσε ο Βέλγος αξιωματούχος και προέβλεψε ότι ένα νέο Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος νο2 όπως το αποκάλεσε, θα μπορούσε να εμφανιστεί μετά την ήττα του ISIS στο Ιράκ και στη Συρία εάν δεν γίνουν αρκετά για να αντιμετωπιστούν οι αιτίες της οργής των ισλαμιστών.



el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου