Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΦΑΓΗ (ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ) ….


Τετέλεσται…
Αυτό είπαν χιλιάδες συνταξιούχοι που πήραν τη σύνταξή τους την εβδομάδα που πέρασε. Κεραυνός ήταν ακόμη και για τα πάλαι ποτέ ρετιρέ. Είδαν περικοπές στην ήδη πετσοκομμένη σύνταξή τους που φτάνουν μέχρι και τα 220 ευρώ, και μάλιστα χωρίς καμία προειδοποίηση, θυμίζοντας εκείνο το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν».
Στα κάγκελα είναι και οι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων με 43 χρόνια πραγματική υπηρεσία, καθώς –όπως λένε πολύ χαρακτηριστικά– έπεσε δρεπάνι στη σύνταξή τους, η οποία μετά από πολλές περικοπές είχε φτάσει στα 1.400 ευρώ και τώρα με τη νέα μείωση πάει στα 1.280. Συνολικά στο Στράτευμα οι περικοπές που έχουν γίνει, συμπεριλαμβανομένης της τωρινής, ανέρχονται στο 60%!

Έξαλλοι είναι και οι συνταξιούχοι δικαστικοί, οι οποίοι δεν πρόκειται να κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια. Ήδη προανήγγειλαν ότι θα καταθέσουν αγωγές, ενώ θα ζητήσουν και συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των υπολοίπων κομμάτων.
Με την εφαρμογή του νέου νόμου οι συντάξεις τους περικόπτονται κατά 40%, με αποτέλεσμα σωρευτικά η μείωση να αγγίζει το 74%. Ενδεικτικά, όπως λένε, η μείωση που επέρχεται στη σύνταξη του προέδρου του Αρείου Πάγου αγγίζει τα 924 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των κρατήσεων.
«Έτσι, από της καταβολής (28/9/2017) της σύνταξης του μήνα Οκτωβρίου 2017 ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου (Δικαστική Εξουσία), ισότιμος και ισόκυρος, κατά το ισχύον Σύνταγμά μας, με τον Πρωθυπουργό (Εκτελεστική Εξουσία) και τον Πρόεδρο της Βουλής (Νομοθετική Εξουσία), θα λαμβάνει μηνιαία σύνταξη 1.451 ευρώ. Ανάλογες θα είναι οι περικοπές και των υπολοίπων (κατωτέρων) βαθμών», αναφέρει η Ένωση Συνταξιούχων Δικαστών, σημειώνοντας ότι «η δραματική, άδικη και καταφανώς αντισυ­νταγματική νέα μείωση των συντάξεων οδηγεί τους συνταξιούχους δικαστικούς λειτουργούς σε οικονομική εξόντωση και σε άμεση διακινδύνευση της αξιοπρεπούς διαβίωσής τους».
Οι τελευταίοι της Ευρωζώνης
Να σημειωθεί ότι η μέση κύρια σύνταξη για τους έλληνες συνταξιούχους ανέρχεται στα 723,45 ευρώ και είναι η χαμηλότερη στην Ευρωζώνη!
Η επικουρική φτάνει στα 171,34 ευρώ, ενώ τα μερίσματα στα 97,93 ευρώ! Προ Μνημονίων, και ειδικότερα το 2009, η μέση κύρια σύνταξη ήταν ύψους 1.080 ευρώ, η μέση επικουρική 343 ευρώ και το μέσο μέρισμα 164 ευρώ!
Τα παρακάτω στοιχεία από το Σύστημα «ΗΛΙΟΣ» δείχνουν με τον πιο αδιάψευστο τρόπο το μέγεθος της καταστροφής που έχουν επιφέρει στην πατρίδα μας τα Μνημόνια, όπως επισημαίνει η ΕΝΥΠΕΚΚ, πρόεδρος της οποίας είναι ο καθηγητής Αλέξης Μητρόπουλος.
Μαχαίρι και στους βουλευτές
Με τίτλο «Νέα ληστρική και απάνθρωπη αντιμετώπιση βουλευτών και δικαστικών», η Ένωση τ. Βουλευτών και Ευρωβουλευτών καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της τη «νέα περικοπή των συντάξεων, με τη μορφή αναστολής καταβολής μεγάλου μέρους αυτών, που επέφερε το άρθρο 13 του Ν. 4387/2016, το οποίο μετά τις προηγούμενες μειώσεις εξανεμίζει το εναπομείναν ποσό αυτών, αφού τις μειώνει εκ νέου». Και επισημαίνει: «Το γεγονός αυτό οδηγεί τους πάντες σε πλήρη εξαθλίωση, κάτι που επιτέλους πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν είναι ανεκτό. Οδηγούμεθα, με ευθύνη της Πολιτείας, στο να διεκδικήσουμε με κάθε νόμιμο μέσο την αποκατάσταση της νομιμότητας και τη διασφάλιση των ελαχίστων τελευταίων δικαιωμάτων μας, τα οποία θίγονται βάναυσα από τις παραπάνω νομοθετικές ρυθμίσεις, με την άσκηση αγωγών-προσφυγών ενώπιον των αρμοδίων ελληνικών και ευρωπαϊκών δικαστηρίων».
Ανασφάλιστο το 80%
Στο απόσπασμα οι ελεύθεροι επαγγελματίες!
100.000 κατέθεσαν το μπλοκάκι τους
Σε ποσοστό πάνω από 80% οι ελεύθεροι επαγγελματίες μηχανικοί είναι ανασφάλιστοι. Και αυτό που κάνει ακόμη πιο μαύρα τα πράγματα είναι το ότι τα τελευταία χρόνια η οικοδομή έχει πέσει κατά 95% (!), σύμφωνα με τον πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) Γιώργο Στασινό.
Τα πράγματα δεν είναι καλύτερα για τους ελεύθερους επαγγελματίες που δουλεύουν στον οικονομικό τομέα. Ο ασφαλιστικός νόμος, που εκτίναξε στα ύψη τις εισφορές, ήταν η χαριστική βολή. Το καταγράφουν τα στοιχεία του taxis.net. Πέρυσι, στο σύνολο οι ελεύθεροι επαγγελματίες δήλωσαν στην Εφορία 3,8 δισ. ευρώ από 4,7 δισ. ευρώ που είχαν δηλώσει το 2015. Μείωση, δηλαδή, 20% από την ισχύ του νόμου Κατρούγκαλου.
Εξάλλου, 99.522 ελεύθεροι επαγγελματίες έκλεισαν το μπλοκάκι τους και μέχρι το τέλος του χρόνου θα ξεπεράσουν τις 100.000, όπως μας είπε ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Κώστας Κόλλιας. «ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ»



hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου