Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

ΤΩΡΑ! ΗΧΗΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ «Αν ανέβει κάποιος Τούρκος σε ελληνικό έδαφος, θα έχουμε άμεσα εμπλοκή»


«Καμία πρόκληση δεν μένει αναπάντητη. Δεν θα επιτρέψουμε οποιαδήποτε παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας. Υπάρχουν εθνικοί σχεδιασμοί που είναι προεγκεκριμένοι, όπως είναι και απελευθερωμένοι οι κανόνες εμπλοκής»
Το ότι ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος επέλεξε να ενημερώσει φίλους συμμάχους και Ελληνικό Λαό ότι είναι Απελευθερωμένοι οι Κανόνες Εμπλοκής σε ένα Θερμό Επεισόδιο πριν ακόμη εξελιχθεί σε Εθνική Κρίση …Δεν είναι τυχαίο!
Σίγουρα ο Καμμένος που είναι έξυπνος άνθρωπος δεν επέλεξε τυχαία αυτήν την στιγμή να επικοινωνήσει με τον Ελληνικό Λαό αν και κατά την γνώμη μας,αυτί πρέπει να το κάνει ο Πρωθυπουργός για αυτά που έρχονται !
Τους αμέσως επόμενους μήνες εν μέσω καλοκαιριού τα νερά στο Αιγαίο θα πάρουν φωτιά και ο Καμμένος που το γνωρίζει ανησυχεί και καλά κάνει …Για αυτό και φροντίζει να κάνει γνωστό στους απέναντι οτι θα αντιδράσουμε πλέον δυναμικά!
Ίσως η επιλογή της Ψυχραιμίας απο την πλευρά της Ελλάδος να μην ήταν σωστή και το ΥΠΕΘΑ το ανακάλυψε έστω και αργά …
Σίγουρα το Πεντάγωνο ανησυχεί για τον φρενήρη Εξοπλισμό της Τουρκίας ,ενώ ο ΥΕΘΑ κάνει γνωστό στους Ευρωπαίους οτι η Ελλάδα θα είναι η Χώρα που αν χρειαστεί θα αναχαιτίσει τα Τούρκικα, που σε μια ενδεχόμενη «μη ελεγχόμενη κρίση στην Τουρκία «τα μαχητικά της ίσως να έχουν στόχο ακόμη και το Παρίσι !
Αποκάλυψε δύο πράγματα που εμείς τα κρίνουμε σοβαρά …ΟΤΙ απο το Σεπτέμβριο θα πετάξουν ξανά στους Ουρανούς τα Ναυτικής Συνεργασίας Ελληνικά Αεροσκάφη P-3 ,που κακώς κάποιοι τα κατέβασαν , με αποτέλεσμα να μην έχουμε Αεροπορική εικόνα όλο το 24ώρο …
Η Επιβεβαίωση του Καμμένου για την προμήθεια 70 και πλέον Ελικοπτέρων OH-58D Kiowa απο τα αποθέματα των ΗΠΑ είναι απο τα καλύτερα που ακούσαμε …Το είχαν προγραμματίσει ο Στρατηγός Μανωλάς και ο Αείμνηστος πια Ταξίαρχος Δάρας της Α.Σ
Σίγουρα ανησυχεί για την προμήθεια των F-35 απο την Τουρκία αλλά όπως μάθαμε επεξεργάζονται ήδη τρόποι αντιμετώπισης τους απο την ΠΑ …Ενώ δεν είναι αρνητικός και στην προμήθεια Ρωσικού Μαχητικού αν η ΠΑ το επέλεγε !
Υ.Γ Ο ΥΕΘΑ επέλεξε να στείλει μηνύματα παντού …Η τήρηση των Κανόνων όμως περνάει πρώτα απο όλα από την Πολιτική Ηγεσία !
Εκτός των άλλων ανέφερε και τα κάτωθι:
«Καμία πρόκληση δεν μένει αναπάντητη. Δεν θα επιτρέψουμε οποιαδήποτε παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας. Υπάρχουν εθνικοί σχεδιασμοί που είναι προεγκεκριμένοι, όπως είναι και απελευθερωμένοι οι κανόνες εμπλοκής» επισήμανε.
«Δεν θα επιτρέψουμε παραβίαση εθνικού εδάφους. Είμαστε υποχρεωμένοι να το υπερασπιστούμε από το πρώτο χιλιοστό του δευτερολέπτου.
Αν ανέβει κάποιος Τούρκος σε ελληνικό έδαφος, θα έχουμε άμεσα εμπλοκή» προειδοποίησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξης ανέφερε σχετικά:
«Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι απόλυτα έτοιμες να απαντήσουν σε οποιαδήποτε πρόκληση και να νικήσουν οποιονδήποτε τολμήσει να αμφισβητήσει την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα»
Αναφερόμενος δε ειδικότερα στο πραξικόπημα, δήλωσε ότι «οι επιτελείς μου είχαν επεξεργαστεί το σχεδιασμό για την αντιμετώπιση ενός τέτοιου γεγονότος» και προσέθεσε:
«Όταν χάνεται ο έλεγχος της διοίκησης σε μία μεγάλη στρατιωτική δύναμη όπως η Τουρκία, οι άνθρωποι που χειρίζονται τον οπλισμό δεν λαμβάνουν διαταγές, και για το λόγο αυτό λέμε στις ΗΠΑ ότι δεν πρέπει να ανατραπεί η ισορροπία στο Αιγαίο.
Θα πρέπει να έχουμε π.χ. τη δυνατότητα, εάν επικρατούσε ένας φονταμενταλιστής στο πραξικόπημα, ο οποίος αντί να πάρει το αυτοκίνητο να σκοτώσει ανθρώπους στη Νίκαια, να έπαιρνε αεροσκάφος για να βομβαρδίσει το Παρίσι, να τον αναχαιτίσουμε».
Σχετικά με την κρίση των Ιμίων, ο κ. Καμμένος επέρριψε τις ευθύνες στον Κώστα Σημίτη, τον Θεόδωρο Πάγκαλο και την τότε πολιτική ηγεσία που, όπως είπε, παρενέβησαν και δεν άφησαν τις Ένοπλες Δυνάμεις να κάνουν αυτό για το οποίο έχουν ταχθεί.
«Αν αφήναν τις Ένοπλες Δυνάμεις να έκαναν τη δουλειά τους, δεν θα υπήρχαν οι εξελίξεις οι οποίες υπήρξαν. Οι Ένοπλες Δυνάμεις ήταν είναι και θα είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση» διαμήνυσε.
Όσον αφορά στο ενδεχόμενο αγοράς προμήθειας αεροσκαφών F-35, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κάλεσε τους συμμάχους να αντιληφθούν τη γεωπολιτική θέση της χώρας, ώστε στο μέλλον να ταξινομήσουν την προμήθεια αυτή ως μέρος στρατιωτικής βοήθειας.
«Η αναβάθμιση των F-16 έχει εγκριθεί από το ΚΥΣΕΑ», επανέλαβε. Εξάλλου, σχολίασε ότι «οι ΗΠΑ δεν μπορούν να απαγορεύουν στην Ελλάδα να αγοράζει ρωσικά συστήματα και να επιτρέπουν στην Τουρκία».
Ο Πάνος Καμμένος γνωστοποίησε ότι σε εξέλιξη βρίσκονται συζητήσεις με τη ρωσική πλευρά για την παραγωγή του καλάσνικοφ στην Πάτρα – συζητήσεις όμως, που έχουν σταματήσει λόγω του εμπάργκο που έχει επιβληθεί στη Ρωσία.
VETERANOS.GR




hellasforce.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου