Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Μνημόνιο με τα παντελόνια κάτω!


Γράφει ο Αγκιτάτορας,
Όταν εξαντλούνται τα πολιτικά επιχειρήματα τότε συνήθως αρχίζει το κουτσομπολιό, η παραφιλολογία, τα ευφυολογήματα. Η ανάγκη να στηρίξεις κάτι που έχεις συναίσθηση ότι δεν αντέχει σε λογική εξέταση σε σπρώχνει στη  χρήση εξυπνακισμών και ρητορικών σχημάτων. Κάπως έτσι νομίζεις ότι τροφοδοτείς την ελπίδα να αλλάξεις λίγο το αρνητικό κλίμα ή απλά να υπεκφύγεις, ξεπερνώντας την βάσανο της ενδελεχούς εξέτασης.

Κάπως έτσι και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ψάχνει διόδους διαφυγής από τον ορθολογισμό που διαλύει και τις εναπομείνασες αριστερές αυταπάτες! Η συζήτηση για… παντελονάτους πέρα από την όποια σεξιστική διάθεση, από την πολλή ευαισθησία μην φτάνουμε στο σημείο να δαιμονοποιούμε τυπικές εκφράσεις, είναι χρήσιμη μόνο και μόνο επειδή αποτυπώνει την δειλία, την εξυοσιολαγνεία, την υποκρισία των κυβερνητικών παραγόντων.
Με όποιο προσωνύμιο κι αν χαρακτηρίσεις την στάση τους, η ουσία είναι ότι μόνο για αξιοπρέπεια δεν μπορούν να διατείνονται. Αξιοπρέπεια δεν είναι να υπόσχεσαι τα πάντα και να παίρνεις τίποτα. Αξιοπρέπεια δεν είναι να αυτο-ονομάζεσαι «κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας» και να μειώνεις το αφορολόγητο των χαμηλών εισοδημάτων και να να τους κουνάς επιδεικτικά ένα χαρτί με υποθετικά αντίμετρα που τα περισσότερα δεν αφορούν την τσέπη τους. Αξιοπρέπεια δεν είναι να μιλάς για 13η σύνταξη και να περικόπτεις την 12 και σε κάποιες περιπτώσεις και την 11!
Σίγουρα πάντως αξιοπρέπεια δεν είναι να έχεις καθηλωθεί στην υπουργική καρέκλα και να είσαι διατεθειμένος να υποστείς κάθε πιθανή ταπείνωση αρκεί να διατηρηθείς σε αυτή λίγους μήνες παραπάνω. Ξεφτίλα…


astpoint.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου