Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Έντονο «άρωμα» πολέμου στο Αιγαίο!


Στην τουρκική προκλητικότητα των τελευταίων ημερών αναφέρθηκε εκτεταμένα στο σημερινό «Εν Αθήναις» ο Γιώργος Τράγκας.
Ξεκίνησε λέγοντας: «Πάμε για πόλεμο με την Τουρκία; Ο Ελληνικός και ξένος τύπος μιλάει για διαρκή πολεμική ατμόσφαιρα στο Αιγαίο. Οι Τούρκοι για πρώτη φορά λένε ότι κατοικημένα νησιά του Αιγαίου που έχουν παραχωρηθεί με διεθνείς συμβάσεις τον προηγούμενο αιώνα δεν είναι ελληνικά αλλά τουρκικά εδάφη. Το υπουργείο Εξωτερικών καταγγέλλει στη διεθνή κοινότητα την προκλητική συμπεριφορά της Άγκυρας αλλά κακά τα ψέματα η Τουρκία αξιοποιεί την απομόνωση και την οικονομική αδυναμία της Ελλάδας για να την εκβιάζει καθημερινά.

Οι δανειστές συνεχίζουν να σκάβουν την άμυνα της χώρας, ενώ οι ανεξάρτητες υπηρεσίες στην Ελλάδα εξοντώνουν την ψυχική αντίσταση όλων των Ελλήνων για άμυνα απέναντι στους εχθρικούς γείτονες».
Μνήμες Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου Στη συνέχεια ο γνωστός δημοσιογράφος απευθύνθηκε στον Αλέξη Τσίπρα: «Αγαπητέ κε Πρωθυπουργέ αυτά που συμβαίνουν επί των ημερών σας για τα οποία έχετε -λόγω ηλικίας- και συμμετοχής σας στα κοινά ένα κομμάτι μόνο ευθύνης, γιατί υπηρετείτε και εσείς το μνημόνιο, θυμίζουν την περίοδο του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, την περίοδο των κατοχικών κυβερνήσεων. Έχουν επίσης κάποιες ομοιότητες με τα αίτια και τις συνθήκες της Κυπριακής συμφοράς και τραγωδίας, γιατί και τότε εγκαταλείφθηκε η Ελλάδα από όλους εκείνους που υποστήριξαν την επταετία. Ελπίζω να έχετε αντιληφθεί, ότι η Τουρκία κλιμακώνει τις προκλήσεις στο Αιγαίο και τις επιθετικές δηλώσεις, καθώς εσείς φέρνετε χειρότερα μέτρα στην ελληνική κοινωνία, χρηματίζοντας την ψυχική αντίστασή της και την κοινωνική συνοχή της. Μόλις μάλιστα ψηφίσετε και τις περικοπές συντάξεων και τα υπόλοιπα βασανιστικά και καταπιεστικά μέτρα κατά του ελληνικού λαού, η Άγκυρα θα κλιμακώσει την ένταση και θα προσπαθήσει να σας χαλάσει και τα οικονομικά έσοδα από την αναμενόμενη καλή τουριστική σεζόν.
Χθες είπε ότι το Αγαθονήσι δεν είναι ελληνικό, προχθές μιλούσε για 18 τουρκικά νησιά, ήδη κινείται έντονα στη Θράκη, ήδη είναι σε πλήρη συνεργασία με τα Σκόπια και την Αλβανία του Έντι Ράμα και εκτιμώ ότι τις επόμενες εβδομάδες θα δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα στην περιοχή της Κύπρου. Και όχι μόνο με το Μπαρμαρόσα.
Μεταξύ μας κε Πρωθυπουργέ δημιουργεί ιδανικές συνθήκες πρόκλησης θερμού επεισοδίου με αναπόφευκτη κατάληξη, ένα τραπέζι διαπραγματεύσεων από το οποίο σίγουρα θα σηκωθούμε με αλλαγή συνόρων.
Στην Κύπρο κε Πρωθυπουργέ τον πρώτο λόγο από τις περίφημες μεγάλες δυνάμεις έχει η Μεγάλη Βρετανία, η οποία έχει κυρίαρχες βάσεις στο νησί της Αφροδίτης.
Το Λονδίνο κε Πρόεδρε είναι ιδιαίτερα ενοχλημένο από τον υπουργό των Εξωτερικών, ο οποίος εάν και παλιός κομμουνιστής, έσπευσε βλακωδώς να πει ότι στις διαπραγματεύσεις για το Brexit η Ελλάς θα είναι πολύ σκληρή απέναντι στη Μεγάλη Βρετανία, εάν δεν μας φερθεί καλά στο Κυπριακό.
Κάτι προσπάθησε να διορθώσει μετά με δηλώσεις του αλλά δεν έχει λάβει καθόλου υπόψη του τη στενή οικονομική συνεργασία της Μεγάλης Βρετανίας με την Τουρκία σε θέματα εξοπλισμών.
Όσο και εάν πηγαινοέρχεστε στο Ισραήλ και κάνετε μια όψιμη παρέα με τους αδελφούς Εβραίους. Όσο κι αν ο φίλος μου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας καλλιεργεί τη στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ. Ο πρώτος λόγος για την Κύπρο πέφτει στο Λονδίνο και στους Αμερικανούς.
Ήδη η Τουρκία κε Πρωθυπουργέ προχωρεί σε ντε φάκτο πλήρη και οριστική διχοτόμηση της Κύπρου, λέγοντας ότι τα κατεχόμενα εδάφη στο Βορρά είναι υπερπόντιος νομός της Τουρκίας.
Στο παρελθόν έλεγα κε Τσίπρα σε δεκάδες εκπομπές μου, ότι οι Τούρκοι έχουν μετατρέψει τα κατεχόμενα σε νομό της Τουρκίας και έχουν εισάγει εκεί όλη τη νομοθεσία της.
Τώρα επίσημα λένε ότι είναι Νομός της.
Αγαπητέ κε Τσίπρα πιστεύετε ότι πραγματικά μπορείτε να υποχωρείτε συνεχώς στις αξιώσεις των δανειστών και ταυτόχρονα να αντιμετωπίσετε την τουρκική απειλή; Έχετε σκεφτεί τι θα συμβεί σε εσάς και την Αριστερά σε περίπτωση απώλειας σπιθαμής ελληνικού εδάφους; Έχετε σκεφτεί εάν θα σπεύσουν οι ευρωπαίοι ή κάποιοι άλλοι να σας βοηθήσουν ή θα σας θεωρήσουν – παρά τις εξυπηρετήσεις – ένα μίνι Μαδούρο, κάπου στη Μεσόγειο, όπως έλεγαν Κάστρο κάποτε της Μεσογείου τον αρχιεπίσκοπο Μακάριο, μέχρι που έκοψαν το νησί στη Μέση. Έχετε σκεφτεί μήπως είστε ο ιδανικός απορροφητήρας όλων των εθνικών δεινών που θα έρθουν; Κουβέντα δεν είπατε για τα εθνικά μας θέματα στο Νίκο Χατζηνικολάου, ούτε εκείνος ρώτησε! Μόνο τα καλύτερα λόγια για Μέρκελ και Σόιμπλε.
Πιστεύετε ότι αυτοί θα βοηθήσουν ή πιστεύετε ότι ο Ιβάν ο Τρομερός της Θεσσαλονίκης που χρησιμοποιείται πότε ως καναλάρχης και πότε ως λιμενάρχης και πότε ως εκδότης θα σπρώξει τον Πούτιν να βοηθήσει την Ελλάδα στο Αιγαίο ή στην Κύπρο; Πλανάστε πλάνην οικτράν!»






katoxika nea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου