ΤΙ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ…
Είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο Ντόναλντ θα ανατινάξει την Ελλάδα αποσύροντας το ΔΝΤ από το σχήμα των δανειστών.
Και θα το κάνει γιατί είναι λάτρης του συναρπαστικού θεάματος όπως έχουν δείξει οι ως τώρα κινήσεις του.
Στο κάτω κάτω ο νέος πλανητάρχης είναι καρχαρίας και η Ελλάδα μυρίζει από μακριά αίμα.
Δεν γίνεται ο θεαματικός Trump να μην μας δώσει τη χαριστική βολή.
Δεν είναι στην ιδιοσυγκρασία του να λυπάται ένα ξοφλημένο, διεφθαρμένο κράτος.
Και όσο πιο πολύ ικετεύουμε έλεος τόσο πιο πολύ του φτιάχνουμε τη μέρα στην ιδέα ότι θα μας κάνει Κούγκι.
Ο Trump θα βάλει το μπουρλότο αποσύροντας το ΔΝΤ από το πρόγραμμα. Στη συνέχεια ο Σόιμπλε θα νίψει τας χείρας του και θα τραβήξει το σχοινί ως τις γερμανικές εκλογές.
Στον Λευκό Οίκο έφτασε ήδη το video της συνέντευξης του Τσίπρα στον Χατζηνικολάου στην διάρκεια της οποίας ο Ελληνας πρωθυπουργός έχωνε διαρκώς μπινελίκια στο ΔΝΤ και στα στελέχη του.
Ε λοιπόν, ο πλανητάρχης δεν θα το καταπιεί αυτό. Χωρίς οίκτο θα τα κάνει πουτάνα για χάρη του θεάματος.
Στο μεταξύ επειδή είναι γάτα με πέταλα αποφάσισε να μειώσει στο 15% τους φορολογικούς συντελεστές (Ο ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΗΣ ΤΡΕΛΑΘΗΚΕ…. !!!!!!) δίνοντας την χαριστική βολή στην Ευρώπη!
Ολοι πλέον οι επιχειρηματίες -ιδιαίτερα οι Ελληνες-θα αναζητήσουν τρόπο να μεταφερθούν στο Μαιάμι, άντε γεια!
Βαθιές περικοπές των φορολογικών συντελεστών για τις επιχειρήσεις και ραγδαίες αλλαγές στο φορολογικό σύστημα των φυσικών προσώπων προτείνει ο Αμερικανός Πρόεδρος Donald Trump σε μια προσπάθεια να δώσει πνοή στην οικονομική και νομοθετική του ατζέντα καθώς πλησιάζει το ορόσημο των πρώτων 100 ημερών της προεδρίας του.
Tο σχέδιο του Trump-όπως μεταδίδει το capital – έχει σε μεγάλο βαθμό “λαξευτεί” σύμφωνα με τις προτάσεις που παρουσίασε στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, αλλά περιλαμβάνει σημαντικές αλλαγές. Η πιο αξιοσημείωτη είναι ότι ο Trump προτείνει την κατάργηση πρόβλεψης στο φορολογικό κώδικα που επιτρέπει στους φορολογούμενους να αφαιρούν τους πολιτειακούς και δημοτικούς φόρους που πληρώνουν από το εισόδημα που δηλώνουν. Η αλλαγή αυτή θα βλάψει ιδιαίτερα όσους κατοικούν σε πολιτείες υψηλών συντελεστών όπως η Νέα Υόρκη, το Νιου Τζέρσεϊ και η Καλιφόρνια και πιθανότατα θα εγείρει αντιδράσεις από τους Ρεπουμπλικάνους βουλευτές των περιοχών αυτών.
Ο Trump προτείνει επίσης ανώτατο φορολογικό συντελεστή εισοδήματος 35%, από 39,6% σήμερα. Παρά τη μείωσή του, ο συντελεστής παραμένει υψηλότερος από το 33% που υποστήριζε ο Trump προτού εκλεγεί. Οι χαμηλότεροι συντελεστές θα διαμορφωθούν στο 10% και στο 25%, ενώ η τυπική έκπτωση φόρου για τους φορολογούμενους θα διπλασιαστεί.
Βάσει του σχεδίου, ο φορολογικός συντελεστής των επιχειρήσεων μειώνεται στο 15%, από 35% και οι αμερικανικές επιχειρήσεις θα οφείλουν ελάχιστο ή και μηδενικό φόρο για τα μελλοντικά τους κέρδη στο εξωτερικό.
Ο φόρος κληρονομιάς και ο συμπληρωματικός φόρος εισοδήματος θα καταργηθούν.
Το σχέδιο του Trump αφήνει άλυτα σημαντικά ζητήματα όπως το εάν οι επιχειρήσεις θα μπορούν να απομειώνουν απευθείας τις κεφαλαιακές δαπάνες ή το πώς θα διαρθρώνεται η φοροαπαλλαγή για τη φροντίδα τέκνων. Ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ, Steven Munchin και ο Gary Cohn, διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου του Trump είπαν ότι αυτά τα ζητήματα θα επιλυθούν αργότερα, σε συνεργασία με το Κογκρέσο.
Η φορολογική ατζέντα του Trump κατευθύνεται προς το δύσκολο μονοπάτι που περνά μέσα από το Κογκρέσο, όπου τα εμπόδια του προϋπολογισμού και οι περίπλοκες πολιτικές θα μπορούσαν να του στερήσουν μια εύκολη νίκη. Εκτός και αν καταφέρει να προσελκύσει τις ψήφους των Δημοκρατικών -το οποίο φαντάζει απίθανο- το σχέδιο θα πρέπει να συμμορφωθεί με τη νομοθετική διαδικασία που επιτρέπει μια ψηφοφορία στη βάση της κομματικής γραμμής.
Το κλειδί αυτής της διαδικασίας: οποιοδήποτε φορολογικό σχέδιο δεν επιτρέπεται να αυξάνει τα ελλείμματα του προϋπολογισμού πέραν μιας περιόδου 10 ετών.
Η κυβέρνηση Trump αναμένεται να υποστηρίξει ότι οι φορολογικές περικοπές θα δώσουν ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη και θα αυξήσουν τα έσοδα, τα οποία με τη σειρά τους θα βοηθήσουν να αντιστραφούν τα διογκωμένα ελλείμματα. Ωστόσο, για να συνεχιστεί η διαδικασία, η εκτίμηση αυτή θα πρέπει να έχει τη συναίνεση των βουλευτών αλλά και της μεικτής επιτροπής για τη φορολογία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου