Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Ραγδαία ΕΞΕΛΙΞΗ!Οι ΗΠΑ 'παγώνουν' τα F-35!Tι θα κάνει η ελληνική πλευρά...


Εξαιρετικά σημαντικές εξελίξεις έχουμε στο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας μας αλλά και της προμήθειας των F-35. 
Έγινε γνωστό πως ο επικεφαλής του τομέα προμηθειών του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, Φρανκ Κένταλ, τάχθηκε υπέρ τριετούς «παγώματος» των προμηθειών μαχητικών F-35 έως ότου ολοκληρωθεί η ανάπτυξή του και με την άποψη αυτή συμφωνεί και ο επικεφαλής του τομέα δοκιμών οπλικών συστημάτων του Πενταγώνου Μάικλ Γκίλμορ. Παράλληλα και το Ισραήλ δε βλέπει με καλό μάτι την έκδοση f-35 και προχωρά στην έκδοση F-35I.
Την ίδια στιγμή η ΠΑ θα προχωρήσει σε αναβάθμιση των  F-16 Block 50 και F-16 Block 52+ σε F-16VIPER. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει νέο πρόγραμμα αναβάθμισης σε BLOCK52+ADVANCED, με τη σταδιακή αναβάθμιση να γίνεται για λόγους οικονομικούς.
Το πρόβλημα είναι πως η αναβάθμιση αυτή, συνολικά, θα απορροφήσει πόρους πολλούς και δεν θα υφίσταται χρηματοδότηση για άλλους νευραλγικούς τομείς όπως είναι το Πολεμικό Ναυτικό.
Για το ΠΝ νούμερο ένα επιχειρησιακή ανάγκη και προτεραιότητα είναι ο εκσυγχρονισμός των ΜΕΚΟ 200ΗΝ που εφόσον καθυστερήσει και επιπλέον χρόνια από εκσυγχρονισμός μέσης ζωής θα γίνει εκσυγχρονισμός τέλους ζωής





voice news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου