Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Γιατι ο Τραμπ επέλεξε τον Στρατηγό Κέλι για το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας;







Ειναι πολλά τα ερωτηματικά πίσω απο τις επιλογές του νέου πρόεδρου των ΗΠΑ όσο αφορα τους στρατηγούς που θέλει να τοποθετήσει σε θέσεις κλειδιά για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ. 

Ο Τραμπ επέλεξε τον στρατηγό ε.α. Τζον Κέλι (Retired Marine Corps General John Kelly), 66, για υπουργό της Εσωτερικής Ασφάλειας, το υπουργείο που επιβλέπει τη μετανάστευση. Ο Κέλι, ο τρίτος στρατηγός ε.α. που έχει διορίσει ο Τραμπ σε υψηλό αξίωμα, είπε στο Κογκρέσο πέρυσι ότι η έλλειψη ασφάλειας στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού αποτελούσε απειλή για τις ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια της καμπάνιας του ο Τραμπ μιλούσε σκληρά για την απέλαση όλων των παρανόμων μεταναστών στις ΗΠΑ, που υπολογίζονται στα 11 εκατομμύρια, και για την οικοδόμηση ενός τοίχου κατά μήκος των συνόρων με το Μεξικό. Αλλά από την εκλογική του νίκη χρησιμοποιεί ηπιότερες δηλώσεις για απελάσεις και έχει αναφερθεί σε ορισμένους παράνομους μετανάστες ως "υπέροχους ανθρώπους".

Ο Κέλι θα συνεργαστεί παράλληλα με τον ρεπουμπλικανό γερουσιαστή Τζεφ Σέσιονς, την επιλογή του Τραμπ για γενικό εισαγγελέα των ΗΠΑ, ο οποίος αποτελεί κύριο εκφραστή της άποψης ανάληψης δραστικών μέτρων αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης.

Εαν επιβεβαιώθει από τη Γερουσία, ο Κέλι θα ευθύνεται για την ασφάλεια συνόρων εναντίον παράνομων μεταναστών, την προστασία του προέδρου, θα διαχειρίζεται φυσικές καταστροφές και θα συντονίζει τις υπηρεσίες πληροφοριών και αντιτρομοκρατίας. 

Όπως και ο Trump, ο Kelly εχει ισχυρές απόψεις σχετικά με την παράνομη μετανάστευση. Ο Στρατηγός τεσσάρων αστέρων δήλωσε σε επιτροπή του Κογκρέσου πέρυσι ότι η έλλειψη ασφάλειας στα σύνορα ΗΠΑ - Μεξικού αντιπροσωπεύει απειλή για την εθνική ασφάλεια.
Πρώην επικεφαλής της Νότιας Διοίκησης του στρατού, ο Kelly ήταν υπεύθυνος για τις στρατιωτικές δραστηριότητες των ΗΠΑ και στις σχέσεις με τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική. Ήταν υπερ της συνέχισης της λειτουργίας της αμερικανικής στρατιωτικής φυλακής στον Κόλπο του Γκουαντάναμο της Κούβας.

Ο Kelly, ο γιος του οποίου σκοτώθηκε πολεμώντας κατά των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, αποσύρθηκε τον Ιανουάριο μετά από μια 45-ετή στρατιωτική σταδιοδρομία. Το CBS ανέφερε για πρώτη φορά ότι η Trump θα διορίσει τον Kelly στη θέση, που θα σημαίενιε οτι θα ειναι υπεύθυνος για περισσότερους από 240.000 εργαζόμενους. Στους εργαζομένους συμπεριλαμβάνονται πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας και της υπηρεσίας για την Ασφάλεια των συνόρων καθώς και απο τον οργανισμό που εγκρίνει τους πρόσφυγες για επανεγκατάσταση στις Ηνωμένες Πολιτείες.

O Στρατηγός Kelly θα είναι ο τρίτος απόστρατος στρατηγός σε μια ανώτερη θέση στο υπουργικό συμβούλιο του Trump, αντικατοπτρίζοντας την άνεση του εκλεγέντος Προέδρου να τοποθετεί άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων σε σημαντικές θέσεις για την εθνική ασφάλεια.
Τόσο πολύ κάνει εντύπωση το συγκεκριμενο γεγονός που αρθρογράφος του New Yorker σε tweet αναρωτιέται πόσους στρατηγούς χρειάζεται η κυβέρνηση των ΗΠΑ για να γίνει Χούντα; 





http://www.onalert.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου