Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

ΝΕΑ ΙΜΙΑ!Σε «Πορτοκαλί Συναγερμό» οι Ένοπλες Δυνάμεις...


Νέα Ίμια στήνουν οι Τούρκοι σχεδόν 21 χρόνια μετά την κρίση που παραλίγο να οδηγήσει σε πόλεμο τις δύο χώρες. Θυμίζουμε πως ο ΥΠ.ΕΞ της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου συνέχισε την επιθετική ρητορική Ερντογάν και χαρακτήρισε τα Ίμια (Καρντάκ τα αποκάλεσε) «τουρκικό έδαφος». Παράλληλα με ΝΟΤΑΜ ζήτησαν να μην εκτελεστεί ελληνική άσκηση στην Κάσο την οποία πάλι αποκάλεσαν με το τουρκικό όνομά της, Coban.
H ελληνική πλευρά από την άλλη κινήθηκε σε διπλωματικά νερά, κυρίως. Ως προς το στρατιωτικό σκέλος απέρριψε τη ΝΟΤΑΜ των Τούρκων ενώ δόθηκε η εντολή στις Ένοπλες Δυνάμεις να βρίσκονται σε ύψιστη επιφυλακή. Ο φόβος για διενέργεια θερμού επεισοδίου εντός του Δεκεμβρίου είναι έντονος.
Όσον αφορά τη διπλωματία, ο Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Μέρκελ που φέρεται να είπε πως «το ιδιοκτησιακό καθεστώς των νησιών δεν αμφισβητείται», μία δήλωση που ερμηνεύεται θετικά από την Αθήνα.
Παράλληλα ο Πάνος Καμμένος έκανε ταξίδι αστραπή, που δεν είχε ανακοινωθεί και συνάντησε τον γ.γ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ και τον ενημέρωσε για τις τουρκικές προκλήσεις.
Σε κάθε περίπτωση, ελπίζουμε να έχει γίνει σαφές πια από την ελληνική πλευρά πως η Τουρκία είναι ένας κακός γείτονας. Καμία πολιτική κατευνασμού δε λειτούργησε στο παρελθόν, ούτε και πρόκειται. Η Τουρκία είναι ένας νταής, που όσο δεν βρίσκει αντίσταση πιέζει και πιέζει…






voice news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου