Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016




Η Επιτροπή Άμυνας της Γερουσίας θα έχει τον τελικό λόγο στην επιλογή από τον Ντόναλντ Τραμπ του απόστρατου στρατηγού των Πεζοναυτών Τζέιμς Ματίς για την ανάληψη καθηκόντων ηγεσίας στο υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος της επιτροπής Ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής Τζον Μακέιν χαρακτήρισε τον Ματίς “έναν από τους καλύτερους αξιωματικούς της γενιάς του, αλλά και εξαιρετικό ηγέτη.”

Ο Ματίς θα είναι ο πρώτος απόστρατος Αμερικανός στρατηγός που θα αναλάβει το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας μετά τον Τζορτζ Μάρσαλ το 1950.
Η απόφαση αυτή προσθέτει στην ομάδα εθνικής ασφάλειας του Τραμπ έναν άλλο βετεράνο του Πενταγώνου που υπηρέτησε υπό τη διακυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα και συχνά είχε τεταμένες σχέσεις με τους αξιωματούχους στην Ουάσιγκτον. Αξιωματούχοι που τον γνωρίζουν πριν από τη συνταξιοδότησή του, το 2013, δηλώνουν ότι ο Ματίς είχε συγκρουστεί με στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης την περίοδο που διοικούσε την κεντρική στρατιωτική διοίκηση των ΗΠΑ (U.S. Central Command). Ο Μάτις υποστήριζε την καλύτερη προετοιμασία έναντι της αντιμετώπισης πιθανών απειλών ασφάλειας από το Ιράν, αλλά και την ανάγκη καλύτερης χρηματοδότησης των πολεμικών επιχειρήσεων στο Αφγανιστάν.

Ο Τραμπ έχει επιλέξει ως σύμβουλό του σε θέματα ασφάλειας των ΗΠΑ, τον απόστρατο στρατηγό Μάικ Φλιν, τον οποίο η κυβέρνηση Ομπάμα απομάκρυνε από την υπηρεσία στρατιωτικής κατασκοπείας (DIA) το 2014. Ο Φλιν ήταν σφοδρά επικριτικός έναντι της κυβέρνησης Ομπάμα στη διάρκεια του πρόσφατου προεκλογικού αγώνα, υιοθετώ





onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου