Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Αποκαλύπτουμε… ΜΕΤΩΠΟ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ! ΒΡΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΚΡΕΜΛΙΝΟ!!!

1478848901

Η Γαλλία ανέφερε ότι θα ζητήσει από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο να εξετάσει τις καταγγελίες για εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν από τη Ρωσία και τη Δαμασκό στο Χαλέπι, ως απάντηση για το βέτο της Μόσχας στο γαλλικό σχέδιο ψηφίσματος στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, που υποστήριξε ότι είχε ως στόχο την προστασία των τρομοκρατών.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει προγραμματιστεί να επισκεφθεί τη Γαλλία στις 19 Οκτωβρίου, ενώ ίδιος και ο Γάλλος ομόλογός του, Φρανσουά Ολάντ, δεν θα αναλωθούν μόνο στην ανταλλαγή αστεϊσμών, όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Jean-Marc Ayrault.
«Δεν συμφωνούμε με το τι κάνει η Ρωσία. Βομβαρδίζουν το Χαλέπι. Η Γαλλία έχει δεσμευτεί όσο ποτέ άλλοτε για τη διάσωση του πληθυσμού του Χαλεπίου», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ πηγές από το περιβάλλον του Ολάντ ανέφεραν σήμερα ότι ο Γάλλος πρόεδρος θεωρεί ανούσια τη συνάντηση με τον Πούτιν.
Η φημολογία έφερε την άμεση απάντηση του Κρεμλίνου σε ήρεμο, αλλά ταυτόχρονα και ειρωνικό τόνο: «Δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση για το ζήτημα και έχουν πραγματοποιηθεί όλες οι προετοιμασίες για την επίσκεψη του Προέδρου Πούτιν στον Παλάτι του Ελιζέ, όπου θα πραγματοποιήσει συζητήσεις», δήλωσε ο Ντμιτρι Πεσκόφ, που ταυτόχρονα τόνισε ότι η συζήτηση με τον Ολάντ δεν θα είναι η μοναδική προτεραιότητα του Πούτιν, ο οποίος θα παραβρεθεί σε εγκαίνια πολιτιστικού κέντρου στο Παρίσι.
Υπενθυμίζουμε ότι το γαλλικό σχέδιο που δόθηκε προς ψήφιση στα Ηνωμένα Έθνη. προσπάθησε να επιβάλει μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από το Χαλέπι, λέγοντας ότι ήταν ο μόνος τρόπος για να αποφευχθούν απώλειες αμάχων και ζημιών σε μη στρατιωτικές υποδομές στη διχοτομημένη πόλη. Η Ρωσία δήλωσε ότι η τρομοκρατική ομάδα Αλ-Nusra Front αποτελεί την κορυφαία μαχητική δύναμη στο ανατολικό Χαλέπι, που σημαίνει ότι η γαλλική πρόταση προστατεύει de facto τους τρομοκράτες.





hellasforce

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου