Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Νέο ρωσικό μήνυμα: «Εμείς είμαστε έτοιμοι για διάλογο. Εσείς;»


antonov_anatoli
Για μια ακόμη φορά η ρωσική πλευρά εμφανίζεται έτοιμη για διάλογο με τις ΗΠΑ για το συριακό. Το μήνυμα εστάλη… ξανά, να δούμε αν αυτή τη φορά θα το λάβει κάποιος.
Η Ρωσία είναι απόλυτα πεπεισμένη ότι δεν υπάρχει στρατιωτική λύση στη συριακή σύγκρουση και είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες δυτικές χώρες σχετικά με τη διευθέτηση της κρίσης, δήλωσε ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Ανατόλι Αντόνοφ.
«Είναι πεποίθησή μας ότι δεν υπάρχει στρατιωτική λύση στη συριακή σύγκρουση. Είναι απαραίτητο να εγκαταλείψουμε όλες τις πολιτικές φιλοδοξίες και να καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Όσο πιο γρήγορα η Ουάσιγκτον συνειδητοποιήσει ότι η διεθνής τρομοκρατία δεν μπορεί να νικηθεί χωρίς τη βοήθεια της Ρωσίας, τόσο πιο γρήγορα η διεθνής κοινότητα θα κερδίσει. Είμαστε έτοιμοι για ένα τέτοιο έργο με τους Αμερικανούς και τους άλλους Δυτικούς ομολόγους μας», δήλωσε ο Αντόνοφ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Πεκίνο, για το 7ο Forum ασφαλείας Xiangshan.
Υπενθύμισε ότι οι ΗΠΑ έσπασαν τις συμφωνίες από τις 9 Σεπτεμβρίου και ανέστειλαν τον διμερή διάλογο με τη Ρωσία για την ειρηνική διευθέτηση στη Συρία στις 3 Οκτωβρίου.
«Οι τρομοκράτες κερδίζουν από τις καταστροφικές ενέργειες της Ουάσιγκτον. Γι ‘αυτό είναι σημαντικό να αφήσουμε τα συναισθήματα στην άκρη και να σταθμίσουμε όλα τα υπέρ και τα κατά της κοινής καταπολέμησης της τρομοκρατίας και πάλι. Η μπάλα είναι στο γήπεδο της Ουάσιγκτον», τόνισε.
Η Ρωσία έτοιμη για διάλογο με τις ΗΠΑ τη Συρία μόνο σε βάση αμοιβαίου σεβασμού
Η Ρωσία δεν απορρίπτει το διάλογο με τις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με τη Συρία, αλλά είναι έτοιμη να τον χτίσει μόνο σε ισότιμη βάση αμοιβαίου σεβασμού, ανέφερε ο Αντόνοφ ανέφερε. Τόνισε ότι η Ρωσία θα πολεμήσει με συνέπεια την τρομοκρατία και θα αποτρέψει την κλιμάκωση της κατάστασης στη Συρία, παρ’όλους τους ισχυρισμούς για το αντίθετο.
«Δεν απορρίπτουμε τον διάλογο με τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά είμαστε έτοιμοι να τον χτίσουμε στη βάση της ισότητας και του αμοιβαίου σεβασμού. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τη διεθνή κοινότητα, τα Ηνωμένα Έθνη, το Συμβούλιο Ασφαλείας του οργανισμού αυτού».
Σύμφωνα με τον Ρώσο αξιωματούχο, η Μόσχα έκανε ό, τι μπορούσε για να καθιερωθεί η συνεργασία με την Ουάσιγκτον για τη Συρία, αλλά δεν βρήκε την πλήρη κατανόηση από την πλευρά των ΗΠΑ.




hellasforce

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου