Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Ο πόλεμος Ελλάδας-Τουρκίας είναι κοντά λόγω Ερντογάν! Απόδειξη…


Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει χάσει την υποστήριξη των αξιωματικών του στρατού, τους οποίους φαίνεται πως έχει εναντίον του. Η απέχθεια για τον Τούρκο πρόεδρο ήταν τόσο μεγάλη που αναζητούσαν κάθε τρόπο για να τον ρίξουν από την εξουσία. Ένα από τα σχέδια ήταν και η έκρηξη στο Ατατούρκ, η οποία τσάκισε τον τουρισμό στην Τουρκία, και οδήγησε στο θάνατο 19 ανθρώπων. Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι περισσότεροι από τους νεκρούς της επίθεσης δεν ήταν Τούρκοι. 
Ο Ερντογάν, λίγο μετά την επίθεση απέστειλε την επιστολή στον Ρώσο πρόεδρο, Βλάντιμιρ Πούτιν, προκειμένου να βρει άμεσα προστασίας, καθώς ήξερε πολύ καλά ότι οι μέρες του στην ηγεσία της Τουρκίας τελειώνουν. 
Όλοι άλλωστε είχαμε ακούσει για τα περιβόητα σχέδια ανατροπής του καθεστώτος Ερντογάν που ετοίμαζε η Δύση από τις αρχές του 2016 κι έπειτα. Τα γεγονότα ωστόσο δεν ήταν τα αναμενόμενα και το σχέδιο έπρεπε να μπει στον πάγο. 
Ένα όμως από τα σχέδια, το οποίο φαίνεται πως υποκινήθηκε από τον αμερικανικό παράγοντα, ήταν η ενεργοποίηση του σχεδίου “suga” και πρόκληση στρατιωτικού επεισοδίου μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας. 
Πριν από λίγους μήνες και συγκεκριμένα τον Απρίλιο, παρατηρήθηκε γιγάντωση του αριθμού των παραβιάσεων του Εθνικού Εναέριου Χώρου, κυρίως πάνω από τα Ψαρά, τη Χίο, τη Λέσβο και τις Οινούσες. Η ραγδαία αύξηση του αριθμού δεν ήταν τυχαία, καθώς το σχέδιο είχε μπει σε εφαρμογή.
Οι ΗΠΑ όμως γνώριζαν πολύ καλά πως μόνο ηττημένες μπορούσαν να βγουν από μία τέτοια συμπλοκή, καθώς τα ρωσικά πλοία κατέβαιναν από τη Μαύρη Θάλασσα. Αρχικά επιχείρησαν να περιορίσουν τους Ρώσους δίχως να τα καταφέρουν. Έπειτα αποφάσισαν να βάλουν σε παύση και αυτό το σχέδιο, παρά το μίσος για τον Ερντογάν. 







voice news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου