Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Ο καλπασμός της ακροδεξιάς το κόμμα Μπαλτάκου και τα “όχι” των στρατηγών


akrodexia


Η διαπίστωση είναι τρομακτική αλλά θα πρέπει όλοι να την αντιμετωπίσουμε. Όλοι οι Ευρωπαίοι “ηγέτες” -τα εισαγωγικά είναι απαραίτητα”, δουλεύουν ακατάπαυστα για να ανεβάσουν τα ποσοστά της ακροδεξιάς παντού στην Γηραιά ήπειρο.
Ο χάρτης που δημιούργησε και δημοσίευσε η ομάδα του geostrategy.gr αποτυπώνει με σαφήνεια ότι η ακροδεξιά καλπάζει παντού. Η Ελλάδα δεν εξαιρείται απ΄ αυτή την νέα επικίνδυνη πραγματικότητα. Η Χρυσή Αυγή μετά από αρκετό καιρό “λουφάγματος”, ξαναβγήκε στο δρόμο με πολύ άγριες διαθέσεις.
Η απογοήτευση και ο θυμός των πολιτών σ΄ όλη την Ευρώπη ,όχι μόνο στην Ελλάδα, οδηγεί δυστυχώς πολλούς ακόμη και στους πιο βίαιους ακροδεξιούς σχηματισμούς.
Χθες ανακοινώθηκε ένα ακόμη κόμμα που θα κινηθεί στα δεξιά της ΝΔ,προσπαθώντας να “ψαρέψει” από την δεξαμενή ψηφοφόρων που βρίσκεται μεταξύ του κομματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και της οργάνωσης-κόμμα. Η Εθνική Ενότητα  των Γιώργου Καρατζαφέρη και Τάκη Μπαλτάκου αποτελεί μεταξύ άλλων μια ακόμη προσπάθεια να “φρενάρει” την άνοδο της Χρυσής Αυγής και να αποτελέσει την κομματική στέγη όσων είναι απογοητευμένοι από τη ΝΔ και την μνημονιακή της πολιτική.
Ο Μπαλτάκος μίλησε για κόμμα ευρωσκεπτικιστκό. Ποντάρει στο γεγονός ότι ο ευρωσκεπτικισμός εκ των πραγμάτων θα ανεβαίνει διαρκώς στην Ελλάδα. Κάνουν ότι μπορούν από τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο γι΄ αυτό.
Στις προηγούμενες πολιτικές του αναζητήσεις ο Μπαλτάκος είχε δώσει μεγάλο βάρος στους στρατιωτικούς . “Κυνήγησε” με επιμονή το “ναι” στρατηγών όπως ο Γράψας,ο Φράγκος, ο Ζιαζιάς . Τώρα προστέθηκε και ο Μανωλάς. Όλοι είπαν όχι. Κι αν το έχουμε ερμηνεύσει σωστά, το όχι έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι στρατηγοί θεωρούν ακραίο πολιτικά για τα δικά τους μέτρα και σταθμά το νέο κομματικό εγχείρημα. Αποδεικνύοντας αυτό που αρκετές φορές έχουμε επισημάνει: ότι η ψυχραιμία και  η πίστη στις δημοκρατικές αρχές  είναι πολύ πιο ανεπτυγμένες στο στράτευμα απ΄ ότι σε άλλες κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες. Οι οποίες συχνά ,πυκνά κατηγορούν όποιον στρατιωτικό πει τη γνώμη του ως…επίδοξο πραξικοπηματία…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου