Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΚΑΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!! Η «ΠΕΡΙΕΡΓΗ» ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΣΗ


ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΧΡΥΣΟΥ
Οι κεντρικές τράπεζες επιβράδυναν τις αγορές χρυσού το Φεβρουάριο, αφού απέκτησαν μόλις 25 τόνους έναντι ενός συνόλου 41 τόνων που αγόρασαν τον Ιανουάριο, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού.
Τις αγορές ξεπέρασαν επίσης οι μηνιαίες πωλήσεις συγκεκριμένων τραπεζών, πιέζοντας προς τα κάτω τις συλλογικές εκμεταλλεύσεις χρυσού από τις κεντρικές τράπεζες παγκοσμίως το Φεβρουάριο. Πρόκειται για την πρώτη πτώση από τον Ιανουάριο του 2015, σημείωσε σε υπόμνημά της η Capital Economics με έδρα το Λονδίνο.
Οι περισσότερες αγορές πραγματοποιήθηκαν από την Κίνα και τη Ρωσία, αφού οι χώρες πρόσθεσαν 10 και 11 τόνους αντίστοιχα στα αποθέματά τους.
Πάντως, όπως ανέφερε η Simona Gambarini, οικονομολόγος με ειδίκευση στα εμπορεύματα στην Capital Economics, η επιβράδυνση στο ρυθμό αγορών από τις κεντρικές τράπεζες φαίνεται να είναι εποχική. Οι αγορές πιθανώς θα ξαναρχίσουν αργότερα μέσα στο έτος, καθώς ο χρυσός παραμένει στρατηγικής σημασίας περιουσιακό στοιχείο για τις κεντρικές τράπεζες, εξήγησε.
«Υπάρχουν σημαντικοί λόγοι ώστε οι κεντρικές τράπεζες να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το χρυσό ως μέρος των συναλλαγματικών τους διαθέσιμων, περιλαμβανομένης της διαφοροποίησης από το δολάριο. Αυτό ισχύει κυρίως για τις κεντρικές τράπεζες των αναδυόμενων αγορών, οι οποίες έχουν χαμηλότερες τοποθετήσεις σε χρυσό ως ποσοστό των συνολικών διαθέσιμων, σε σύγκριση με τις ανεπτυγμένες οικονομίες», τόνισε η Gambarini.
Το CNBC αναφέρει ότι η Τουρκία μείωσε κατά 37 τόνους τα διαθέσιμα σε χρυσό το Φεβρουάριο, ωστόσο η χώρα συνήθως ανακοινώνει μεταβλητά νούμερα σε σχέση με τις θέσεις της σε χρυσό, σημείωσε.





hellasforce

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου